ABD ve KANADA’DA ÜCRETSİZ DİL EĞİTİMİ

  • 0
  • 744
ABD ve KANADA’DA ÜCRETSİZ DİL EĞİTİMİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitimde başarı seviyesinin yükselmesine katkı sağlayan Uğur Okulları, lise öğrencilerinin yabancı dil gelişimi için büyük bir fırsat yarattı.  Mentora Dil Okulu iş birliğiyle öğrenciler Amerika’da ve Toronto’da ücretsiz İngilizce eğitimine gönderiliyor.

Uğur Okulları, öğrencilerinin yabancı dil eğitimlerini geliştirirken, uluslararası deneyim de yaşamaları için yurt dışındaki seçkin dil okullarıyla anlaştı.   Uğur Liseleri ve Mentora Dil Okulu iş birliğiyle öğrenciler 9. sınıftan itibaren her yaz 1 ay boyunca Amerika’da ve Toronto’da ücretsiz İngilizce eğitimi alıyor. Öğrenciler, BAU Global iletişim ağında yer alan 4 üniversite, 2 dil okulu ve 6 uydu kampüsü başta olmak üzere, dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim bursu ve sertifika programı olanaklarından faydalanabiliyor.

“BU YAZ 24 ÖĞRENCİMİZ GİTTİ”
Öğrencilerine yabancı dili mükemmel seviyede öğretmeyi hedeflediklerini belirten Uğur Okulları İzmir Genel Koordinatörü Yücel Yücel, “Bu yıl yirmi dört öğrencimiz ücretsiz dil eğitimi aldı. Bu sayede öğrencilerimiz hem yabancı dil bilgilerini geliştiriyor, hem de farklı bir kültürü yaşayarak deneyimliyor” dedi.

Uğur Okullarının, geleceğin nitelikli bireylerini yetiştirme yolunda öğrencilerine dünyanın kapılarını açarak yabancı dillerini geliştirmelerine olanak tanıdığını belirten Yücel, dil öğrenimini yurt dışına taşımak isteyen tüm öğrencilere bu fırsatı tanıdıklarını belirterek, “Öğrencilerimize Washington D.C ve Toronto’daki dil okullarında okuma fırsatı sunuyoruz. Bu yıl yirmi dört öğrencimiz ücretsiz dil eğitimi aldı. Uğur International ile İngilizcenin yanı sıra BAU Roma, BAU Berlin kampüslerinde öğrencilere İtalyanca ve Almanca dil eğitim imkânı sunulurken, spor, sanat ve kültürel aktivitelerle desteklenen yaz kampları da düzenleniyor” diye konuştu.

“YİNE GİTMEK İSTERİM”
Washington D.C.’de Dil Okulu’na katılan öğrencilerden Uğur Temel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Oğuzcan Vural, “Amerika’da kurstan arta kalan zamanlarda İngilizce pratik yapma fırsatım oldu. Sadece İngilizcem gelişmedi, paramı nasıl idareli harcayacağımı da öğrendim. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaş olduk, birlikte yemek yaptık. Yine gitmek isterim” diye konuştu.

Uğur Temel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sude Yalçıner ise hayatında ilk kez yurt dışına çıktığını belirterek “Giderken aklımda ‘tek başıma ne yaparım?’ sorusu vardı, ancak ayak bastığım andan itibaren endişelerim yerini mutluluğa bıraktı. Amerikalılarla bol bol konuşarak teoride öğrendiklerimi gerçek hayatta kullanma şansım oldu. Özgüvenim çok gelişti. Döndükten sonra yeni insanlarla daha kolay tanışabildiğimi fark ettim” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv