ABD’den Gelen Zafer

  • 0
  • 1.225
Yazı Boyutu:

ABD’nin New York kentinde Oswego Üniveristesi’nde düzenlenenGENIUS 2014 yarışmasında Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji 2gümüş madalya kazanarak Dünya İkincisi oldu.

 

“Science” dalında finale kalan İzmir Fatihli Göksu Özdemirve Serra Doğanata danışman öğretmenleri Viki Kalderon’la birlikte 55 ülke ve842 proje arasında önce finale kaldı. Ardından 15-18 Haziran tarihleri arasındagerçekleşen ve 328 finalistin fen, sanat, müzik, kısa hikaye ve dizayn gibikategorilerde mücadele ettiği yarışmada rakiplerini geçerek 2 gümüş madalyakazandı ve “Dünya İkincisi” oldular.

 

Kültür Gecesi’nde Ülkemizi Tanıttılar.
Yarışmada düzenlenen kültür gecesinde de ülkemizi başarıylatemsil eden İzmir Fatihli ekip, oynadıkları “Damat Halayı” dansıyla da ilgi odağıoldular.

 

DOESEF Uluslararası Yarışma Olma Hedefine Ulaşıyor.
Çifte Dünya ikinciliği ile göğsümüzü kabartan öğrencilerSerra Doğanata ve Göksu Özdemir ile danışman öğretmenleri Viki Kalderonmutluluklarını dile getirirken Ay-Yıldızlı bayrağımızı dünyanın bir ucunda dahaonurla taşıdıklarını ifade ettiler. İzmir Fatih Koleji Projelerden sorumlumüdür yardımcısı Ümit Karademir ise yaptığı açıklamada okulun proje bölümününbaşarısından duyduğu sevinci dile getirdi. Karademir,  “Gelecek yıl düzenlenecek DOESEF 2015' e ABD' den Washinghton ve North Carolina'dan 2 proje katılacağını veDoğanata Eğitim Kurumları’nın her yıl düzenlediği DOESEF'in uluslararasıolmasından duyduğu memnuniyeti belirti. Bu yıl çok başarılı geçen projebölümünde görev alan herkesi kutluyorum başarılarımızın devamını diliyorumdedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv