ABD’liler İzmirli Perimsu’yu alkışladı

  • 0
  • 761
ABD’liler İzmirli Perimsu’yu alkışladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi öğrencisi Perimsu Bayrak, ABD devlet bursu almaya hak kazanan 9 üniversiteliden biri oldu. Bu ülkede bir yıl eğitim gören Perimsu, başarısı kadar yardımseverliğiyle de gönülleri fethetti, yaptığı iyilikler nedeniyle ödüllendirildi.

Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı 2’nci sınıf öğrencisi Perimsu Bayrak, önemli bir başarıya imza attı. İzmirli genç, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen eğitim bursunu ülkemizden almaya hak kazanan 9 üniversiteliden biri oldu. Derslerindeki yüksek not ortalaması ile çevre ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere farklı konularda gerçekleştirdiği projeleriyle yaşıtları arasından sıyrılan Perimsu, bir yıl Bunker Hill Community College’de öğrenim gördü.

Eğitimindeki başarısını uzaklarda da sürdüren Gediz Üniversitesi öğrencisi, aynı zamanda yardımseverliğiyle de gönüllere yerleşti. Okul sonrasındaki zamanını evsizlere yemek yapıp dağıtarak, şiddet gören kadınlara destek olarak ve AIDS hastalarının çocukları için çeşitli aktiviteler düzenleyerek geçiren Perimsu Bayrak, bu örnek davranışları nedeniyle ödüllendirildi.

Kalbi iyilik için atıyor
Altın kalpli genç, ülkemizi layıkıyla temsil etmeye çalıştığını dile getirdi, şunları söyledi: “Nerede yaşarsak yaşayalım içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluklarımız var. Bu bilinçle hareket ediyorum ve elimden geldiğince zor durumdakilere yardım etmeye çalışıyorum. ABD’de bu konuya çok önem veriliyor, özellikle de gençler yardımlaşma bilincinin yaygınlaştırılması için teşvik edilip cesaretlendiriliyor. Ben de Türk toplumunun hoşgörüsünü ve yardımseverliğini en güzel şekilde sergilemeye gayret ettim. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı herkese aşılayabilirsek daha güzel bir dünyada yaşayabiliriz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv