Abi Bulut’dan Soylu’ya destek,Yengeye Veto..

  • 0
  • 1.186
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediye Başkanaday adayı Birol Soylu, ilçe muhtarlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.Toplantıya Esentepe, Maltepe, Şirintepe, Ahmet Taner Kışlalı, CumhuriyetMahallesi,Balatçık, Yakakent,Sasalı-Tuzla,Güzeltepe,Sasalı,Kaklıç,Köyiçi,Aydınlıkevler ve İzkent mahalle muhtarlarının yanı sırapartililerde katıldı.

SLOGANIMIZ ‘BİRLİKTEYÜRÜTMEK’
İş hayatı ve siyasi yaşamındaki tecrübesi sonrası belediyebaşkanlığını en iyi şekilde yapacağına inandığı için aday adayı olduğunubelirterek konuşmasına başlayan Soylu, “Muhtarların günümüz hayatındaki veyerel yönetimlerdeki rolleri çok büyük.  Hiçbir zaman ‘bana çalışın’lafını duymayacaksınız benden… Süreçte tek tek fikir alışverişinde bulunacağız.Sık sık bir araya geleceğiz. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var.Mahallelerinizin muhtarı sizsiniz. Muhtarlar bence  mahallelerinde birer vekilgibi… En büyük sloganımız ‘birlikte yönetmek.’ Bu benim manifestom.Örgütü yoksaymadan siyasi yapıya vefasızlık yapmadan, seçildikten sonra her şeyin üstündekendimizi görmeden konusunda uzman profesyonel yapıyı oluşturup birlikteÇiğli’yi yöneteceğiz.Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve örgüt birliktesürekli mahallelerde olacağız vatandaş sorunlarını dile getirdiğinde ivedilikle üzerine gideceğiz” dedi.

“ÇİĞLİ’Yİ OTELOLMAKTAN KURTARACAĞIZ”
Sahadaki aday adaylarının ‘Çiğli’yi başka mahallelerin arka bahçesiolmaktan kurtarmalıyız’ dediklerine dikkat çeken Soylu, “ ne yapmalıyız bunukonuşmalıyız. 5 büyük projemiz var. Hepsinin ayakları yere basıyor. Bu projelerÇiğli’yi marka kent yapacak.Gençler Çiğli’de kalmak yerine ,Karşıyaka’yaKonak’a gidiyor akşam dönüyor evine…Çiğli’yi otel olmaktan kurtaracağız. Sosyalaktiviteler olacak. Projeler en az 4 bin kişiye istihdamsağlayacak.Projelerimiz turizm ağırlıklı olacak ve Karşıyaka’dan vatandaşlarbile Çiğli’ye gelecek” diye konuştu.

“İNSANLAR ADAM YERİNEKONMAK İSTİYOR”

İş hayatında ve siyasi yaşamında  halkın çıkarınıpartisinin çıkarını her zaman en öne koyduğunun altını çizen Soylu, “İşhayatımda ve siyasette hep insanlarla birlikte oldum. İnsanlarımız adam yerinekonmak istiyor. Başkan olursam korumayla dolaşmayacağım. Halkla olan köprüyükurduğunuzda korunmanıza  gerek yok.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.Benkorumayla dolaşmayacağım. Yine minibüse bineceğim. Sokaklarda olacağım. Filemialıp pazara gideceğim” ifadelerini kullandı.

İLK BAHAR VE İKİNCİ BAHARYAŞAM MERKEZİ KURACAĞIM

Manevi projelerini de açıklayan Soylu, “Çiğli’ye GeziParkı’nın bire bir orijinalini  yapacağım. İkinci bahar yaşam merkezi veilk bahar yaşam merkezi kuracağız.Buralarda yaşlılarımız ve çocuklarımız mutluolacak” dedi.   

ÇÖP SORUNUNDA ÇÖZÜMAVRUPA’DA

Çöp sorununu uzun zamandır iyi bir şekilde analiz ettiğinibelirten Soylu, “Hiçbir ilçe çöpü istemiyor.Ben bu çöpü istemiyorum diyorlarçözüm üretmiyorlar. Araştırmak lazım…Avrupa’da çöp bir gelir bir  geridönüşüm. Öyle bir tesis yapmışlar ki şehrin ortasında. AVM gibiduruyor.Plastikler kağıtlar şişeler geri dönüşümle tekrar kazandırılıyor. Çöpyakılması sistemiyle enerji üretiliyor. Viyana bugün çöplerle enerjisinisağlıyor. Bunları vatandaşa iyi anlatmak lazım. Anlatamazsanız Harmandalı’dahep kalır. Ben bunun anlatılması için kamuoyu oluşturacağım. Sokak sokakgezeceğim.  İzmir’in kuzeyine ve güneyine böyle tesis yapılsa hem İzmirkalkınır hem de sorun çözülür.

ABİ BULUT’TANSOYLU’YA DESTEK YENGEYE VETO..

Muhtarlar adına söz alan Çiğli eski Belediye Başkanı merhumEnsari Bulut’un kardeşi Ahmet Taner Kışlalı mahalle muhtarı Hamza Bulut,Soylu’nun belediye başkanı olması halinde görevinin hakkını sonuna kadarvereceğini söyledi. Belediye başkanlığı makamının hakkını verecek isimlerisonuna kadar destekleyeceklerini belirten Bulut, belediye başkanlığına adayadayı olan ağabeyi merhum Ensari Bulut’un  eşi, Ester Bulut’u ise vetoetti.  Bulut, “ herkese destek verebiliriz ama bir kişi hariç... EsterBulut’un da yaşı daha genç…Belediye başkanlığı yükünün altından kalkacağınıdüşünmüyorum” dedi.   


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv