Acil durumlarda187 

Lisans sınırları içerisinde üç ayrı bölgede 7 gün 24 saat esasına göre Doğal Gaz Acil Müdahale 187 ihbar hattı ve acil müdahale saha hizmeti veren İzmir Doğal Gaz, gaz kullanımının arttığı kış aylarında acil müdahale hizmetleri hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

  • 0
  • 789
Acil durumlarda187 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Lisans sınırları içerisinde üç ayrı bölgede 7 gün 24 saat esasına göre Doğal Gaz Acil Müdahale 187 ihbar hattı ve acil müdahale saha hizmeti veren İzmir Doğal Gaz, gaz kullanımının arttığı kış aylarında acil müdahale hizmetleri hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

Koku Hissedildiğinde neler yapılmalı!
Doğal gaz kokusuz bir gazdır. Ancak; can ve mal güvenliği sağlamak adına kaçağın kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku ile kokulandırılır. Doğal gaz zehirli değildir ve solunduğunda zehirleyici etkisi yoktur. Ancak uygun şekilde ve şartlarda yakılmadığında tüm yakıtlarda olduğu gibi baca gazında CO (Karbonmonoksit) oluşur. Bu gaz etkin bir zehirleyici gaz olup, tüm yakıt türlerinin yakılmasında CO oluşumunu engellemek için uygun baca ve havalandırma şartlarını sağlamak gerekir.

Bu koku hissedildiğinde neler yapılmalı: Öncelikle panik yapılmayarak sakin olunmalı. Kapı ve pencereler açılarak, ortam havalandırılmalı. Daire girişinde bulunan sayaç giriş vanası kapatılmalı. Doğal gaz içermeyen bir yerden 7 gün 24 saat hizmet veren “Doğal Gaz Acil Müdahale 187” ihbar hattı aranmalı. Kibrit, çakmak gibi açık alev kaynakları kullanılmamalı, kullananlar uyarılmalı. Elektrikli cihazlar açılmamalı, açık olanlar kapatılmamalı veya fişlerinden çekilmemeli. Elektrik düğmeleri ve kapı zilleri kullanılmamalı. Arızaya bireysel müdahalede bulunulmamalı. Ev ve cep telefonları kullanılmamalı. Doğal Gaz Acil Müdahale ekibinin gelmesi beklenmeli. Ev, apartman ya da iş yerinde bulunan insanların tahliyesi Acil Müdahale 187 operatörlerinin talimatları doğrultusunda sağlanmalı, girişler engellenmeli.

187 Hattı arandığında hangi bilgiler verilmeli
Açıklamada, Doğalgaz Acil Müdahale 187 hattına ihbar verilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında şu bilgilere yer verildi: İhbar anlaşılır bir dilde, sakince aktarılmalı ve panik yapılmamalı. Ad, soyad ve telefon numarası eksiksiz olarak yazdırılmalı, adres bilgilerinin doğru ve tam olarak verilmesi acil müdahale ekiplerinin adrese hızlı bir şekilde ulaşmasında önemli rol oynayacaktır. İhbar konusu net bir şekilde söylenmeli veya tarif edilmeli. İhbar verdiğiniz yerin adresini (mahalle, cadde ve sokak) anlaşılır bir şekilde bildirilmeli. İhbar mahalli mümkün olabildiğince bilinen bir yere göre tarif edilmeli. Öte yandan Doğal Gaz Acil Müdahale 187 hattı sadece can ve mal güvenliği içeren acil durumlarda aranmalı, gereksiz yere meşgul edilmemeli.

Yapılan açıklamada; güvenlik, çevre ve ekonomik olma özellikleriyle tüketiciler tarafından en çok tercih edilen enerji türlerinden biri olan doğal gazın kullanımında bu önlemlere uyulmasının önemli olduğu vurgulandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv