Acilde yeniliklerde 100'ncü buluşma

  • 0
  • 769
Acilde yeniliklerde 100'ncü buluşma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kent Hastanesi Acil Servis’te görevli acil tıp uzmanlarınıntüm meslektaşlarına açık olarak 8 yılı aşkın bir süre önce başlattığı “Acildeyenilikler semineri” nin 100.sü gerçekleşti.  100. toplantı anısına pasta kesilip kutlamayapılırken,  Uzm. Dr. John Fowler, “buseminerlerimiz, mezuniyet sonrası duyulan eğitim ihtiyacını karşılamayıamaçlıyor” dedi.

İzmir’in çeşitli hastanelerinin acil servislerinde çalışanuzman, pratisyen hekimlerin yanı sıra acil sağlık hizmetleri konusunda gönüllühekimlerle paramediklerin katıldığı “Acilde yenilikler semineri” kesintisizsürüyor.  Her ayın ilk Çarşamba günü9.30-12.00 saatleri arasında gerçekleşen seminerlerde İzmir Kent Hastanesi AcilTıp Danışmanı Uzm. Dr. John Fowler , dünyada acil sağlık hizmetlerindekiyeniliklerle ilgili çalışmaları, bunlarla ilgili yayımlanmış makalelerihekimlerle paylaşıyor. Kent’in  Acil TıpUzmanları Dr. Sevilay Karaduman, Dr. Fecri Bengi, Dr. Nesibe SönmezDemiryoğuran ve Uzm. Dr. Melek Güryay  daher ay dönüşümlü olarak meslektaşlarına vaka sunumu yapıyor. Yine her ay birkonuk hekim de çalıştığı hastanenin acil servisine başvuran hastalar arasındanilgi çekici bir olguyu seminerde sunarken, Uzm. Dr. Fowler şunları söyledi:

“Tıpta her gün yeni bir gelişme, yenilik kaydediliyor.Bunların takip edilmesi, yararlanılması çok önemli. Biz de bu bilgileri edinmekve meslektaşlarımızla paylaşmak için yıllar önce bir seminer dizisi başlattık.100.sünü gerçekleştirdik. Seminerde acil tıp alanındaki teşhis ve tedaviyöntemlerindeki gelişmeleri, yenilikleri, yeni yaklaşımları öğreniyor,paylaşıyoruz. Vaka sunumları da çok önemli. Bizim gördüğümüz ilngiç bir vakadaneler yapıldığını, ne sonuç alındığını İzmir’in çeşitli hastanelerinde görevlimeslektaşlarımızla paylaşıyor, tartışıyoruz. Bu seminerlerimiz, mezuniyetsonrası duyulan eğitim ihtiyacını karşılamaya amaçlıyor. Seminerlerimizkesintiye uğramadan sürecek.”
 
Toplantı sonrasında 100. seminere ulaşma anısına pastakesilip, kutlama yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv