ACLE 2012 FUARINDA YILIN ÜLKESİ TÜRKİYE

  • 0
  • 983
Yazı Boyutu:

Türk Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları, All China Leather Exhibition (ACLE) Deri, Deri Kimyasalları, Makine ve Ekipmanları Fuarı’na katılarak Çin’e deri ihracatımızı arttırmak için temaslar kurdular.  Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, ACLE Fuarı’na 13 yıldır katıldıklarını bu sayede Çin’e 1 milyon 660 bin dolar olan deri ve deri ürünleri ihracatının 2011 yılında 90 milyon dolara çıktığını, ayrıca İzmir Serbest Bölge’den yapılan ihracatları da bu rakamın üzerine ilave ettiğimizde 2011 yılı ihracatımız 115 milyon doları bulduğunu, artışın 2012 yılında da devam ettiğini ve bu şekilde devam etmesi durumunda önümüzdeki birkaç sene içerisinde Türk derilerinin 1/3’ünün Çin’e ihraç ediliyor olacağını söyledi.
 
Dünyanın sayılı deri ve deri ürünleri fuarları arasında yer alan “All China Leather Exhibition ACLE 2012 Deri, Deri Ürünleri, Makine ve Ekipmanları Fuarı”, 4-6 Eylül 2012 tarihleri arasında Çin’in Şangay (Shanghai) kentinde düzenlendi. Bu yıl 15. yıldönümünü kutlayan ACLE 2012 fuarına 50 firmanın iştiraki ile Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda ve Deri Tanıtım Grubu desteği ile gerçekleştirilen milli katılım; SARS vakası sebebiyle iptal edilen 2003 yılı hariç olmak üzere 1999 yılından itibaren her yıl aralıksız olarak gerçekleştirilen on üçüncü Türkiye milli katılım organizasyonu oldu.
 
Yılın Ülkesi Türkiye
Türkiye’nin,  ACLE 2012 fuarında “Yılın Ülkesi(Focus Country)” olarak yer almasının etkisiyle, fuarın iç ve dış mekanlarında, web sitesinde ve Çin’de yayımlanan önemli sektörel dergilerde Deri Tanıtım Grubunca hazırlanan “MEET THE TURKISH EFFECT” konseptli bir çok ilana yer verildi.
 ACLE Fuarı’nın, deri ile ilgili her türlü mal (tam ve yarı işlenmiş deri, kürk, deri kimyasalları, deri makine ve ekipmanları, deri ürünleri vb.) tedariki konusunda Çin’in uluslararası özellik taşıyan en öncelikli ve önemli fuarı olduğu belirtilirken, dünya çapında yaklaşık toplam 41 ülkeden 1.119 firmanın ürün sergilediği ve 20 bini aşkın profesyonelin ziyaret ettiği fuarda Türkiye, bireysel katılımlar ile birlikte toplam 62 firma ile fuarın en büyük katılımcısı oldu.
 
Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Etiyopya, Fransa, Almanya, Endonezya, İtalya, Japonya, Kore, Pakistan, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD’nin ülke katılımları yer aldığı fuarda, her türlü deri ve deri ürünleri, deri ile ilgili kimyasal maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayi ile ilgili makine ve ekipmanın sergilendiği fuar ile eşzamanlı Shanghai Moda ve China International Footwear Fuarları da düzenlendi.
 
Galiko:”Deri ve Deri Mamulleri Beklediğimizden Fazla İlgi Gördü”
Türk Deri Sektörünün teknoloji, tesis ve bilgi bakımından deri ürünü işlemekte çok ileri bir safhada olduğunu yıllardan beri söylediklerini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Emeğin çok ucuz olduğu Çin’de yerel üreticilere hitap eden ACLE fuarında ayakkabılık, saraciye, döşemelik ve giysilikte işlenmiş büyük ve küçükbaş ürünler beklediğimizden fazla ilgi gördü. Önümüzdeki yıl daha büyük bir iştirak ile ACLE fuarına katılım gerçekleşeceğinden ve bu yıl kurulan ilişkilerin önümüzdeki yıllarda çok büyük bir satış potansiyeline erişeceğinden eminim. Ümidim Türk deri sektörünün imalat üzerindeki bu beceri ve başarısının önümüzdeki yıllarda çok daha belirgin bir şekilde müspet meyvelerini toplamasıdır. Bundan da eminim. Emeğin çok ucuz olduğu bu ülkenin işlenmiş deri ihtiyacının tartışmasız büyüklüğünü düşünürsek Türk deri imalat sektörünün bu fuarın önemini ciddi olarak değerlendirmelerinde büyük fayda görüyorum” diyerek görüşlerini ifade etti.
 
Çin pazarının tartışmasız Türk deri ve deri mamulleri için önemli olduğunu vurgulayan Jak Galiko,“Çin’e Türkiye’den yapılan işlenmiş deri ihracatı 12 yıl içerisinde 1 milyon 660 bin dolardan, 2011 yılında 115 milyon dolara ulaştığını bu sebeple Şanghay’da her yıl düzenlenen ACLE fuarına katılımın ihmal edilmemesinin yanında Çin pazarının büyüklüğü ve önemini tartışılmaz olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.
 
Jak Galiko, ACLE 2012 fuarında, gerek stand inşaatı gerek fuar süresince verilen hizmetler ile Türkiye milli katılım çatısı altındaki firmalara rahat bir ürün sergileme imkanı verildiğini kaydetti. Fuar süresince sergilenen işlenmiş deri, deri kimyasalları ürünler katılımcı Türk firmalar tarafından ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtıldı, katılımcı firmalar gerek mevcut alıcılar ile gerekse potansiyel yeni alıcılar ile görüşmelerde bulundular.
 
Fuar açılış seremonisine, Ege Deri ve Deri Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak GALİKO ve Deri Tanıtım Grubu Başkanı Lemi TOLUNAY katıldı. Fuarda yaklaşık 70 metrekarelik bir alanda, İngiltere’de yaşayan ve 2002’den bu yana gerçekleştirdiği defile ve tasarımlarıyla uluslararası moda dünyasını etkileyen ünlü Türk tasarımcımız Bora AKSU tarafından Deri Tanıtım Grubu standına özel olarak hazırlanan enstalasyon büyük ilgi gördü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv