Adana’nın kurtuluşu kutlandı

  • 0
  • 1.825
Yazı Boyutu:

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği, Adana’nın kurtuluşunun 92’nci yılınıdüzenledikleri gece ile kutladı.Kordon Otel’de Dernek Başkan Arif Kayakşu ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğindedüzenlenen geceye yaşamını İzmir’de sürdüren çok sayıda Adanalı ve eşlerininyanısıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz,  eşi Serpil hanım ile Menderes Kaymakamı TahsinKurtbeyoğlu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Adanalı olan Basın İlanİzmir Şube Müdürü Fikret Sönmez’de katıldı.  

Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Adanalılar GüçbirliğiDerneği Başkanı Arif Kayakşu, 92 yıl önce al bayrağın al rengine kanını veren hakkıödenemez vatan evlatlarının ortaya koyduğu kutsal mücadele sonucu bu gün bukahramanların torunları olarak rahat ve huzurlu olduklarını söyledi.  Kayakşu, “Şanlı tarihimizde nice zaferlerkazanmış ve yaşanan sıkıntılarla büyük bir mücadele göstererek atlatmayı bilmişbüyük büyük Türk Milleti’nin çocukları olarak milli mücadele ve kurtuluşhareketini anıyoruz. Gazi Mustafa  Kemal,’inbaşlattığı Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk kıvılcımı Adana’da Çukurova’da başlamıştır.Kurtuluş Savaşı’nın sonunda düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle TürkiyeCumhuriyeti Kurulmuştur. Bu milli mücadelenin şehit ve gazilerimizi saygıylaanıyoruz” dedi.

Gecenin konuğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZihniAldırmaz’da yaptığı konuşmayla gecede bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dilegetirdi.
Aldırmaz, “Adana’nın kurtuluşunda Adanalılar’ın dev Türk bayrağını bütün şehridolaştırarak  Büyük Saat ile Camininarasına asılmasını gören  Osman NihatAsya’nın Bayrak Şiirini yazdığını ve şair yine 5 Ocak’ta, Bayrak şiiriniyazdığı gün, vefat etmiş. Adana denince, Adanalı denince Bayrak şiiri,  Kurtuluş Savaşı aklımıza gelir” diye konuştu.

Adana’dan gelen Yerel TV Koza TV’nin naklen yayınladığıgeceye Hayri Küçük Adana ve yöresine ait türkülerle katılırken, Adanalı şairAhmet Selçuk İlkan bestelenmiş şiirlerini müzikli bir şov ile seslendirdi.Adanalı Şarkıcı Vahdet Vural, geceye birbirinden güzel şarkılarıyla renk kattı.Yöre oyunlarıyla bol bol oynayan Adanalılar, gecenin ilerleyen saatlerine kadareğlendi.
 
 
Tuğba Kocatürk, Sema- Hayrullah Çuhadaroğlu, ZihniAldırmaz, Arif Kaşakşu, Korhan Çerçi, Songül Kayakşu, Filiz- Hasan Hatunoğlu,Mükremin Bayramoğlu
Fikret Sönmez, Ahmet Selçuk İlkan, Hayri Küçük
Serpil-Zihni Aldırmaz
Sibel-Suat Erdil
 
Ebru Erdil, Mehmet-Yasemin Hacıoğlu
Atilla Birol, Dilek Güleç, Mükremin Bayramoğlu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv