ADD 25.yılı sanat ile taçlandıracak

  • 0
  • 872
ADD 25.yılı sanat ile taçlandıracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

19 Mayıs 1989 yılında Atatürk devrim ve ilkelerinin toplumsal sorunların çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar tarafından ülkemizde ve dünyanın hemen hemen her yerinde kurulan ‘’Atatürkçü Düşünce Derneği’’ kuruluşunun 25.yılını 2 Aralık 2014 Salı saat 20.30’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Atatürk sanat devrimlerinin en büyük eseri olan Opera, Bale, Müzik ve Halk Dansı sanatçıları ile taçlandıracak.
 
SAHNEDE TURKISH BRASS ENSEMBLE YER ALACAK
Konserde İzmir’in köklü sanat kurumlarının  (İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu)  sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Kenan Gökkaya’nın Genel Sanat Yönetmenliğinde, Solist olarak İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist sanatçılarından Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solistlerinden Aylin Odabaşı ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Çetin Subaşı , Bale ve Tango sanatçıları Selin Uzun ve Altan Kılınç , ayrıca Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Dansları sanatçısı (Zeybek) Selim Özyol dansları ile sahnede yer alacaklardır.
 
LİBRETTOYU  (ATATÜRK’Ü ANLAMAK) ULVİ PUĞ YAZDI
"Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, 25. yıla özel gerçekleştirilecek etkinlik için ‘’Atatürk’ü Anlamak’’ konulu, Atatürk’ün Temel Felsefesinin özünü anlatan libretto hazırladı. Konser akışı içerisinde;  Nazım Hikmet, Attila İlhan, Halim Yağcıoğlu, Süleyman Apaydın, Necmettin Halil Onan gibi şairlerden şiirlerle süslenmiş olan librettonun sunumu Avukat Ulvi Puğ tarafından gerçekleştirilecektir. "

AŞIK VEYSEL’İN  ATATÜRK’E AĞITI  KONSERE ÖZEL DÜZENLENDİ
Özellikle ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in ‘ Ağlayalım Atatürk'e. Bütün dünya kan ağladı. Başbuğ olmuştu mülke. Geldi ecel can ağladı. Şüphesiz bu dünya fani. Tanrı'nın aslanı hani. İnsi cinsi cem'i mahluk. Hepsi birden ağladı. ’’dizeleri ile devam eden  Atatürk’e Ağıt türküsü, 25. Yıl konseri için Arda İnellioğlu tarafından orkestraya özel olarak düzenlendi.

Ayrıca konserde başta Müzik sanatı olmak üzere Opera sanatından,  Bale Sanatına, Şiir Sanatından kısaca güzel sanatların  tüm dallarına yerelden ulusala, ulusaldan evrensele önemle yer verilirken;  Konser programında P.I.Tschaikovsky  Neupolitan Dance, Georges Bizet Carmen Operası Uvertürü, Johann Strauss  Radetzky March, Giuseppe Verdi  La Donna e Mobile, John Terra La Espagnola, M. Rodriguez  La Cumparsita, Georges Bizet Carmen Fantasia, W. A. Mozart  Rondo Alla Turca, (Turkish March), Luther Henderson Amazing Grace,  A.Piazzola Liber Tango, A.Veysel Şatıroğlu  Atatürk’e Ağıt - Uzun  İnce Bir Yoldayım, Habudiyar, Kerimoğlu, Harmandalı gibi Zeybeklerin eserlerin yanısıra Marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar da yer alacaktır.

Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya; ‘’ En büyük eserim Cumhuriyettir’’ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin çağdaş sanat kurumlarının sanatçıları olarak tüm sanatseverleri sanat şölenimize davet ediyoruz.’’ dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği – İzmir Şubeleri Eşgüdüm Kurulu: Atatürkçü Düşünce Derneğinin Kuruluşunun 25.yılını sanatın bütün dalları ile taçlandıracaklarını ve bu önemli günde halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecekleri, 25.Yıl Özel Konserine tüm sanatseverleri beklediklerini bildirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv