Afetzedelere yardım için esnaf imecesi…

Geçen hafta yaşanan depremin ardından sokakta kalan vatandaşlara İzmir esnafı yardım elini uzattı. İlk günden itibaren İESOB aracı ile mağdur vatandaşlara çay, gevrek, boyoz, sıcak içecek, çeşitli gıda ürünleri, su, gözleme, meyve dağıtıldı. Mağdur vatandaşların ısınmaları ve bazı gıdaları pişirebilmeleri için odun ve kullanmaları için masa sandalye tedarik edildi.

  • 0
  • 604
Afetzedelere yardım için esnaf imecesi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçen hafta yaşanan depremin ardından sokakta kalan vatandaşlara İzmir esnafı yardım elini uzattı. İlk günden itibaren  İESOB aracı ile mağdur vatandaşlara çay, gevrek, boyoz, sıcak içecek, çeşitli gıda ürünleri, su, gözleme, meyve dağıtıldı. Mağdur vatandaşların ısınmaları ve bazı gıdaları pişirebilmeleri için odun ve kullanmaları için masa sandalye tedarik edildi.  Vatandaşların çiğ ve yağmurdan korunması için de brandalar temin ediliyor.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin çatısı altında bulunan Mobilyacılar Odası, Pide Gevrekçiler Odası, Pazarcılar Odası, Şekerciler Pastacılar Odası, Selçuk Esnaf Odası gibi kurumlar da İESOB’nin yardım çalışmalarına katkı koydu.
Depremin hemen ardından özellikle en fazla etkilenen bölgeler olan Seferihisar, Bornova ve Bayraklı’da esnaf sanatkarların durumunu ve hasar tespitlerini belirlediklerini kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Mağdur vatandaşlara gıda, ısınma, korunma amaçlı yardımlarımız ihtiyaç duyulduğu sürece devam edecek’ dedi.

Soğuk havaya önlem
Soğuk hava, yağmur ve çiğ nedeniyle zor durumda kalan mağdur vatandaşların ısınması ve bazı yiyecekleri pişirmeleri için çadırların kurulduğu alanlara 60 kamyon odun taşındı.
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, ‘Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaçları için 25 kamyon masa ve sandalye dağıttık. İzmir dışında iş yaptığımız fabrikalarla temasa geçtik, kent dışından da  mobilya temin etmeye çalışıyoruz’ diye konuştu.

İESOB yetkilileri ayrıca yağmur, çiğ ve soğuk havaya etkili bir önlem olması için afetzedelere branda temin etme çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Mevsim meyveleri
İESOB aracından kış meyvelerinin dağıtımı da başladı. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, 2 buçuk ton mandalina ve elma ikramında bulunduklarını söyledi.
İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile görüşerek yardımlara katıldıklarını belirten Erişen, ‘ Özellikle kış meyvelerine ağırlık veriyoruz. C vitamini deposu mandalina ve vücut bağışıklığını destekleyici elma meyveleri, soğuk havaya maruz kalan vatandaşlarımız için ideal olacaktır’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv