AGORA SOHBETLERİNDE PİLATESİN FAYDALARI KONUŞULDU

  • 0
  • 544
AGORA SOHBETLERİNDE PİLATESİN FAYDALARI KONUŞULDU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seçkin markaları ve kaliteli restaurantları ile İzmirlilerin buluşma noktası olan Agora Alışveriş Merkezi; ziyaretçilerine avantajlar sunmaya devam ediyor. Agora Sohbetleri ve Kadınlar Kulübü’nün ortak etkinliğine Pilates Eğitmeni Cemile Aydın konuk oldu. Saat 16:00’da başlayan söyleşide Pilates eğitmeni Cemile Aydın yaz öncesi pilatesin yararlarından bahsetti.

Pilates nedir?
Pilates yirminci yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates tarafından geliştirilmiş fiziksel fitness sistemidir. Bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. Pilates, kasların şişkinleşmeden uzun ve zarif biçimlenerek güçlenmesine,  zihin-beden koordinasyonunu sağlanmasına, stres seviyesini düşmesine, enerji hissinin artmasına, doğru duruş hizasının sağlamasına, daha güçlü ve esnek bir omurgaya, sırt ağrılarında azalma veya tamamen rahatlamaya yardımcı olmaktadır. 

A Blok etkinlik alanında gerçekleşen Agora Sohbetlerin’de  Pilates eğitmeni Cemile Aydın; pilates hareketlerini yaparken düzenli nefes alıp vermeye, dik durmaya, hareketlerin yavaş ve kontrollü yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; karın ve basen bölgesini inceltmeye yönelik hareketleri dinleyicilere uygulamalı olarak gösterdi.

Pilates Eğitmeni Cemile Aydın, hem ev hanımları için hem de çalışan bayanlar için basit pilates hareketlerini göstererek, yemek yaparken, yürürken, çalışırken ve gündelik işleri yaparken karın kaslarını ve bacak kaslarını sıkarak kasların güçleneceğini ve duruşlarının düzeleceğinin belirtti. Başarılı eğitmen; Bahar aylarını yaşadığımız şu günlerde pilates sporunun inceliklerini ve düzenli yapılan pilates hareketlerinin vücudumuza yararlarını uygulamalı olarak Agora Sohbetleri ziyaretçileriyle paylaştı.

Agora Alışveriş Merkezi Pazarlama Müdürü Müge Menteş Üstünoğlu, farkındalık yaratarak, sağlıklı yaşamı desteklemek ve teşvik etmek adına birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, ziyaretçilerinin katılımları ile gördükleri yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını ve Nisan ayında da farklı etkinliklerle Kadınlar Kulübü ve Agora Sohbetlerinin birbirinden keyifli konularıyla devam edeceğinin müjdesini verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv