AGROEXPO kanatlı sektörünü ağırladı

Orion Fuarcılık A.Ş, 30 Ocak – 03 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 19. AGROEXPO’nun hazırlıkları kapsamında kanatlı sektörünün temsilcilerini ağırlayarak fikir alışverişinde bulundu

  • 0
  • 359
AGROEXPO kanatlı sektörünü ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orion Fuarcılık A.Ş. tarafından Fuar İzmir’de her yıl düzenlenen AGROEXPO Tarım, Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. 30 Ocak – 03 Şubat 2024 tarihleri arasında 19. kez kıtaları bir araya getirecek AGROEXPO’da kanatlı sektörü 2023 yılında olduğu gibi D Holü’nde yerini alacak.

AGROEXPO’da kanatlı sektörünün fuardan alacağı verimi arttırmak amacıyla Orion Fuarcılık A.Ş. ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ‘Kanatlı Sektörü Buluşması’nda sektörün önde gelen firmaları İzmir Kemalpaşa Ramada Otel’de bir araya geldi.

Kanatlı sektörünün geldiği son durum ve fuarın sektöre katkısının masaya yatırıldığı buluşmada 19. AGROEXPO’da yapılacak yenilikler ve hazırlıklar hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit ve Ege ihracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şube Müdürü Ayşe Bakkurt tarafından sektörel devlet destekleri konusunda firmalara bilgi aktarıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri ve Orion Fuarcılık A.Ş. iş birliğinde Kemalpaşa’da düzenlenen, “Kanatlı Sektörü Buluşması”nda konuşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, 2022 yılında Türkiye’nin su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörlerindeki ihracatının 4 milyar 66 milyon dolara ulaştığını, kanatlı eti ihracatından 1 milyar 95 milyon dolar, yumurta ihracatından ise; 397 milyon dolar döviz getirisi sağladıklarını dile getirdi.

Türkiye’de kanatlı ve yumurta sektörlerinde dünya standartlarında üretim yapan güçlü oyuncular olduğunun altını çizen Girit, “Dünya’nın üç öğün protein ihtiyacını karşılamak için üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin pazarlanmasında sektörün önünün açılmasında AGROEXPO gibi fuarlar büyük avantaj sunuyor. Sektörde çok büyük bir potansiyel var. Biz kanatlı sektörü olarak üretimde dünyada ilk 10 içerisindeyiz. Küresel olarak yaşanan kuş gribi salgını nedeniyle yumurtada arz talep dengesizliği oluştu. Japonya, Tayvan, Malezya, Singapur, ABD gibi talebin yüksek olduğu ülkelerde bir avantaj oluştu. Bu fırsatı kaçırmayıp iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv