Ahilik Haftası’nda gündem AVM’ler oldu

  • 0
  • 635
Yazı Boyutu:

Ahilik Haftasıkapsamında esnaf teşkilatının temsilcilerini ağırlayan İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemde gündeme gelen plandeğişiklikleriyle AVM’lerin önünün açılmaya çalışıldığını belirterek, bu türprojelerin kenti en iyi tanıyan Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarlaistişare edilerek yapılmasını önerdi.

 

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Esnaf veSanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir ValiYardımcısı Cengizhan Aksoy ve beraberindeki esnaf heyeti İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette “Yılın Ahisi” seçilenve 45 yıldır oto tamirciliği yapan Yakup Demirtaş da yer aldı. Esnafın toplumamaddi olduğu kadar manevi katkısı da olduğunu ve toplumun ayakta durmasınakatkı sağladığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, ahiliğin iyi insan yetiştirmekgibi önemli bir görevi de yerine getirdiğini söyledi. Birlik Başkanı ZekeriyaMutlu ise ahilik geleneğini günümüzde de yaşatmaya çalıştıklarını, esnaf vesanatkarlığı bir eğitim kurumu olarak gördüklerini dile getirdi.

“İcraatlar yerelyönetimle uyumlu olmalı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, esnafın kenttekitemsilcileriyle yaptığı söyleşide son günlerde yapılan bazı planlamaçalışmalarının kamuoyunda yarattığı rahatsızlığa dikkat çekti. Merkezihükümetin yapacağı icraatlara kesinlikle karşı olmadığını belirten BaşkanKocaoğlu, “Ama bunun uyum içinde olmasından yanayız. Kenti en iyi tanıyan,kentin planlamasından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi veilgili kurumlarla birlikte istişare edilerek yapılması en doğrusu diyedüşünüyorum. Aksi takdirde memleketin kaynaklarını israf etmiş oluruz” diyekonuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, bugün İzmir’de devlet gayrimenkullerininplanlarda değişiklik yapılarak satışının gündeme getirilmesini şu sözlerledeğerlendirdi:  “Bu plandeğişikliklerinde tek hedef var: Alışveriş merkezleri”. Ağaçlı Yol olarak anılanKarayolları Genel Müdürlüğü’ne ait, yıllardır Karayolları Bölge Müdürlüğü veKarayolları şantiyesi olarak hizmet veren iki arsanın plan değiştirilereksatılması söz konusu. Bunun hemen arkasından DSİ arazisinin gelmesi söz konusu.Bir de Alsancak Limanı’nda çok büyük bir AVM teşebbüsü vardı. Orada bu projenintrafiği kilitleyeceği, Alsancak’ın, Kemeraltı’nın çökeceği noktasında yargıyabaşvurumuz olmuştu. Bu proje hakkında da “yürütmeyi durdurma kararı” alındı,onu da bekliyoruz.”

“Marinalara değil,yerine karşıyız”
Başkan Aziz Kocaoğlu Körfez’de yapılması planlanan üç adetmarina projesi konusundaki görüşlerini de açıklayarak, “Biz marinalara karşıdeğiliz. Ancak belirlenen marina yerlerinin kentin durumuna ve körfezinyapısına uymadığı konusunda yetkililere çeşitli defalar uyarılarda bulunduk”dedi. Marina yeri olarak belirlenen alanların körfezde sirkülâsyonuengelleyeceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, öngörülen alanlarının yerineçevreye zararı en düşük düzeyde olacak alternatif noktalar önerdiklerinisöyledi. Başkan Kocaoğlu, “Biz Körfezi kurtarmaya çalışıyoruz. Körfez ve Liman,İzmir’i İzmir yapan bir numaralı zenginliğimiz” diye konuştu.  

Mutlu: “Kamuarazilerine AVM yapılmasına karşıyız”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ZekeriyaMutlu da, büyük alışveriş merkezlerinin kuruluş yerleri ve çalışma esaslarınaitirazları olduğunu belirterek, “Biz bu mağazaların kuruluşlarına değil,kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin bir yönetmeliğe bağlı olmamalarına karşıyız.Bizler de esnaf teşkilatı olarak kamuya ait yerlerde, yabancı ülkelerden gelenyatırımcılar tarafından AVM kurulmasına karşı çıkarız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv