"Ahilik zenginliğimiz"

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği yöneticileri ve birliğe bağlı oda başkanları, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

  • 0
  • 316
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği yöneticileri ve birliğe bağlı oda başkanları, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, toplumun çimentosu olarak nitelendirdiği esnafa ülkenin huzurunu, birliğini ve beraberliğini sağlamada önemli görevler düştüğünü hatırlattı.
 
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu'nun öncülüğündeki heyet, Ahilik Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Birlik yöneticileri ve esnaf odalarının başkanlarının da yer aldığı heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ağırladı.

Esnaf teşkilatı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini her zaman hissettiklerini belirten Zekeriya Mutlu, "Odamız ve binlerce esnaf adına sizlere teşekkür ediyorum. Belediyeden her zaman destek gördük. Ahilikten aldığımız terbiye ile bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıları yine hep birlikte dayanışma ile çözeceğiz. Biz de İzmir’de esnaf teşkilatının yöneticileri olarak birleştirici gücümüzü kullanarak kentin, ülkenin, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmek için çaba göstereceğiz” dedi. Mutlu,  ziyaret anısına üzerinde Ahi teşkilatını kuran Ahi Evren’in ahilik nasihatlerinin yazılı olduğu tablosunu hediye etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan ise esnafın toplumun çimentosu olduğunu vurgulayarak ülke ekonomisinin düzlüğe çıkmasını ve esnafın gelecek yıllarda daha iyi koşullara kavuşmasını diledi. Ülkenin ve esnafın huzur içinde olması için birlik ve beraberliğin önemine değinen Aydoğan, “Ahilik,  yardımlaşma ve sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimiz, zenginliğimizdir. Biz İzmir’de esnafımızla birlikte huzur içinde yaşıyoruz. Belediye olarak kimseyi ayırmıyoruz. Bütün illerimizde de aynı huzurun hakim olmasını diliyorum. Bunu sağlamak için esnafımıza da görev düşüyor” dedi.  Ahilik Haftası 17 – 23 Eylül tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv