Akay'dan 19 Mayıs Mesajı

  • 0
  • 487
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 19 Mayıs Atatürk’üAnma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Akay,mesajında şunları kaydetti: “Soma'nın bir madeninde ekmek parasını kazanmak üzere çalışırkenyaşanan elim bir kaza ile maden içinde kalarak hayatlarını kaybedenkardeşlerimizin vefatı nedeni ile buruk bir 19 Mayıs Bayramı'na erişmişbulunmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Büyük Önder'inSamsun`da yaktığı bu bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Türk milletininumutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının dönüm noktası olmuştur.

Atatürk başta olmak üzere, ulusumuzun yetiştirdiği tümkahramanlarımız, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz vegazilerimiz bizlere övünç duyduğumuz bir tarih bırakmışlardır.  

Tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesigençlerimizi aynı bilinçle yetiştirmek bu ülkeye karşı en önemlisorumluluğumuzdur. Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi ve Cumhuriyet'i gençliğeemanet etmesi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Gençlikulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimdeyetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayanuluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler. Ancak gençlerine güvenen, gençlerinien iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.  

Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan bir ülkedir. Umutlarıve hedefleri olan bir ülkedir. Türkiye, güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalıdemokratik ve laik rejimi, dinamik nüfusu, hepsinden önemlisi devlet ve milletibirbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla tüm dünyada saygın vegüçlü bir ülke haline gelmiş durumdadır. Dünyanın 26. büyük ekonomisi iken 17ülkesi olmak, hedefinin ise 100.  yılda dünyanın ilk 10 ülkesi içinegirmek olan ülkemizin, çağdaşlığın ve ilericiliğin savunucusu Türk Gençliği, enbüyük güvencemizdir. 

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve SilahArkadaşları ile Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet,gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm gençlerimizin bayramını datebrik ediyorum”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv