Akay'dan 8 Mart mesajı

  • 0
  • 779
Yazı Boyutu:

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Akay mesajında "Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, ilk kez kadınlar için pozitif ayrımcılık sağlayan anayasal düzenlemeyi, 2010 referandumunda, halkımızın da destek ve teveccühü ile hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşayan ve yaşatan partinin mensupları olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesinin önde gelen savunucusuyuz. Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren ‘Kadınsız bir demokrasi, sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir’ diyerek, bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.” Dedi.
 
"Türk Kadının gerek kamu, gerek özel sektör; gerek siyaset, gerekse katılımcı platformlarda hak ettiği ve layık olduğu yere gelmesi için bugüne dek elimizden gelen gayreti sarf ettiğimiz gibi bundan sonra da daha iyi çalışmalara imza atma azim ve kararlığındayız" diyen Akay daha sonra şunları kaydetti; "Dünyanın birçok ülkesinde kadınların seçme hakkı dahi yok iken seçilme hakkına sahip olan Türk kadını; fedakarlık, kararlılık ve şefkati ile Kurtuluş Savaşı da dahil olmak üzere tarihimizin her döneminde bütün dünya kadınlarına örnek olabilmiştir. Bizleri eşleri, kardeşleri, anneleri olan kadınlara ve onların daha iyi bir yaşam standardına ulaşması noktasında her türlü çalışmayı hak eden kadınların toplumun temeli olan aileyi ayakta tutan bireyler olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.” Dedi.
 
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Akay, "Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahipler. AK Parti'nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Türkiye'nin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil kadınlarımızın gönül dilidir, duygusudur. Gönül dilinde rahmet ve huzur olan kadınlarımızın; bu vesile ile başta annelerimiz olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv