Akhisar tarım temsilcileri Tariş’i ziyaret etti…

Akhisar İlçe Tarım Müdürü Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Akbuğa ve Akhisar Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi yöneticileri, Birlik tesislerini ziyaret ederek, Birlik yöneticileriyle yeni sezon hazırlıkları ve işbirliği imkanlarını değerlendirdiler.

  • 0
  • 319
Akhisar tarım temsilcileri Tariş’i ziyaret etti…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi yöneticileri, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği tesislerini ziyaret etti.

Ziyarete ev sahipliği yapan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek ve Genel Müdür Güngör Şarman, Akhisar yöresinin sofralık zeytin ve zeytinyağında çok önemli yere sahip olduğuna işaret ettiler.  Birlik Başkanı Hilmi Sürek, ''Akhisar Bölgesi'nin  zeytin ve zeytinyağı sektörü için ne denli önemli olduğunun farkındayız. Buradan kooperatif olarak ve Birlik olarak daha fazla ürün alarak, işlemenin arayışı içindeyiz'' dedi. Sürek, Akhisar kooperatifinin toplamda 222 ortağının olduğunu ve bunu artırmak için devletin teşvik edici uygulamalar ortaya koyması gerektiğine işaret etti.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman, Akhisar'da geçmiş yıllarda tütün tarımına ayrılan alanların zeytinciliğe kaydığını anlattı. Akhisar kooperatifinin mevcut işleme kapasitesini ve potansiyelini daha da yukarıya çekmek için tesis altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Şarman, ''Kooperatif ile üretici ortak ilişkilerini geliştirmek, tesis kullanım kapasitesinin artırılması ve daha çok ortak sayısına ulaşmak için bugünden geleceği planladık. Burada sağlayacağımız başarı yörenin, kooperatifin, Tariş zeytinyağı markasının ve toplamda Türk ekonomisinin kazancı olacaktır'' diye konuştu.
Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, ürünün üreticiden tüketiciye ulaşıncaya dek olan sürecinde kalitenin korunmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Tariş Zeytinyağı'nın kalitesinin tüketici nezdinde değerli olduğunu ve tercihte ön plana çıktığını anlattı. Kılıç, önümüzdeki sezon Akhisar'da 350 bin ton zeytin rekoltesi beklendiğine dikkat çekerek, ürünün değerlendirilmesi açısından Akhisar Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi'ne büyük iş düştüğünü dile getirdi. 

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa da sektörün tüm bileşenlerinin bir araya gelerek, yörenin zeytin ve zeytinyağında  potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.   Akbuğa, çiftçilerin yörede kooperatif ortağı olmasının teşvik edilmesi gerektiğine inandığını belirterek, ''Devlet, kooperatifçiliği ve kooperatif üyeliğini farklı teşvik primleri uygulayarak, desteklemelidir'' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv