AKILLI EĞİTİME AKILLI BİNA

  • 0
  • 725
AKILLI EĞİTİME AKILLI BİNA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitim dili İngilizce olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancılar Diller Yüksekokulu’nda hizmet vermeye başladı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri tarafından tasarlanan bina, yabancı dil öğrenme sürecini yansıtıyor. Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldı.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, binayı İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu, projeyi oluşturan İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Gudjon Thor Erlendsson, Özlem Akın Tapçalap, Michael Edward Young ve uygulamayı gerçekleştiren Proje ve İnşaat Müdürü Mimar Hüsnü Alphan, Mimar Mehtap Altuğ ile birlikte gezdi.

Binada bin 112 öğrencinin eğitime başladığını belirten İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin fiziki şartlarında yenileme ve yenilik gerçekleştirdiklerini, 100 milyon Türk Lirası’nı bulan bir yatırım yaptıklarını söyledi. Başkan Demirtaş, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğrencilerin eğitime başladığına dikkat çekerek, “9 bin 646 metrekare kullanım alanı var. Güzel ve değişik bir bina oldu. 40 milyon TL’ye yakın para harcadık. Binamız üniversitemiz mimarlık bölümü öğretim üyelerimiz tarafından hazırlandı. Binamız yine ödül alabilecek bir yapı oldu, dekorasyonu da oldukça farklı” dedi.

‘Dijital Eğitim Damga Vuruyor’
Üniversitede akıllı sınıf – akıllı kampüs projesinin de uygulanmaya başladığına değinen Başkan Demirtaş, sanal ofis saatlerinde de öğrencilerin öğretim üyeleriyle bir araya geldiğini, öğrencilerin sorulara yanıt bulunduğunu ifade etti. Akıllı sınıf uygulamasıyla öğrencinin mazereti nedeniyle giremediği veya anlamadığı dersi sanal ortamda yeniden izleme olanağını bulduğunu aktaran Demirtaş, sistem ile kişiselleştirilmiş bir dijital eğitime adım attıklarını vurguladı.

‘Eğitimimizi Bir Üst Seviyeye Taşıdık’
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, üniversitenin kurulduğu ilk yıldan bu yana İngilizce eğitim verdiğini, mezunların birer dünya vatandaşı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Esen, “Öğrencilerimiz, küresel rekabetin içinde başarıyla yer alıyor. İngilizce eğitimimizi bir üst seviyeye taşımak üzere girişimlerimizi sürdürüyoruz. Yepyeni bir müfredat ve akıllı sınıflarımızla yeni binamızda hazırlık sınıflarımızı eğitim-öğretim yılına başlattık. Öğrencilerimiz, tüm öğrenim hayatları ve kariyerleri boyunca kullanacakları İngilizceyi sanki yurt dışındaymış gibi hazırladığımız yeni binamızda öğreniyorlar” diye konuştu.

Tasarım konseptinde yabancı dil öğrenimi temel alındı.
İki ayrı kütle gibi görünen bina iç mekânlarda birleşti.
Dış cephede fiberbeton kullanıldı.
Dış cephede beyaz ve gri renkler, iç mekânlarda ise, gök kuşağı renkleri yer aldı.
En üst katta açık ofisler çağdaş çalışma sistemine uygun şekilde tasarlandı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin birbirleri ve kendi aralarında iletişim kurmalarına olanak sağlayan ortak alanlarda farklı tip oturma grupları oluşturuldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv