Akıllı telefonlardan sonra şimdi de tabletlerde

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, vatandaşlardan büyük ilgi gören akıllıtelefon uygulamasından sonra şimdi de tablet bilgisayarlar için uygulamageliştirdi. Tablet uygulamasında da akıllı telefonlarda olduğu gibi BornovaBelediyesi’nin internet sitesinden yapılan işlemlerin büyük bölümügerçekleştirilebiliyor. Borç sorgulamadan, şikayet iletmeye kadar pek çokfonksiyonun bulunduğu tablet uygulamada, vatandaşlar tablet bilgisayarınkamerasını kullanarak şikayet etmek istediği herhangi bir olumsuzuğufotoğraflayıp anında Bornova Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’negönderebiliyor

 

Bornova Belediyesi, akıllı telefonlar için ürettiğiuygulamadan sonra tabletler için de yeni bir uygulama geliştirerek,vatandaşlara sanal ortamda bir adım daha yaklaştı. Belediye hizmetlerivatandaşların parmaklarının ucuna geldi. Yeni tablet uygulamasında, “başkan,Bornova, haberler, e-belediye, kent rehberi, projeler, etkinlikler, hizmetler,çek-gönder” olmak üzere 9 ana başlık bulunuyor. Tablet uygulamasının‘Etkinlikler’ bölümü sayesinde, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği günceletkinlikliklerden haberdar olunabiliyor.

 

Etkinlik bölümünün en dikkat çekici özelliklerinden biriise, bildirim (Push Notification) olarak öne çıkıyor. Bu özellik sayesindeetkinliklerle ilgili bilgi ve duyurular tabletlerin ana ekranına uyarı olarakgeliyor. Etkinliklerin tarihi takvim uygulaması üzerinden de takipedilebiliyor. ‘Belediye Başkanı’ bölümünde, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır’ın özgeçmişi bulunuyor. Bu bölümden Başkan Sındır’a doğrudanmail gönderilebiliyor. Aynı zamanda Başkan Sındır’ın twitter ve facebookhesapları da takip edilebiliyor.

 

10 bin 400 kişi akıllı telefonla belediyeye ulaştı
Bornova Belediyesi’nin akıllı telefonlar için 9 ay öncegeliştirdiği uygulama da büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bugüne kadar 10 bin400 kişinin telefonlarına indirdiği uygulamayı her ay yaklaşık 1150 kişikullanıyor. Bornova Belediyesi’nin akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulama,iphone telefonlarda appstore’dan, android tabanlı telefonlarda da googleplay’dan ‘bornova’ yazılarak indirilebiliyor. Tablet uygulaması iseappstore’dan aynı şekilde ücretsiz olarak edinilebiliyor.

Teknolojiyi yakından takip ederek yurttaşların en iyi vekaliteli hizmeti alabilmeleri için bir araç olarak kullandıklarını söyleyenBornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornovalılar, gerek websitemizden gerekse de sosyal medya üzerinden Bornova Belediyesi’ni takipedebiliyorlardı. Ancak devreye soktuğumuz yepyeni bir uygulama ile artıkvatandaşlar Bornova Belediyesi’ni hem ceplerinde hem de tabletbilgisayarlarında taşıyabiliyorlar. Bu uygulamamızı zaman içinde geliştirerekbütün arşivlerimizi de ulaşılabilir hale getireceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv