“AKP, İzmirliyi yanıltıyor”

  • 0
  • 1.095
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AKP’nin halka doğruları söylemediğini belirterek, “AKP İzmir Milletvekilleri ya yasaları bilmiyorlar ya da saptırıyorlar” diye konuştu

Çınartepe Mahallesi’ndeki Çınar Düğün Salonu’nda, belediyelerin yol ve kaldırım hizmetlerinde katılım payı tebligatını görüşmek, vatandaşları dinlemek amacıyla, Millet, Çınartepe ve Atamer Mahallesi muhtar ve sakinleri ile belediye meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda halka seslenen CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamusafaoğlu, “Gerçekler, AKP Milletvekillerinin söylediği gibi değil” dedi.
AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, “Burada kanun açık; ‘Belediye katılım payı alır’ demiyor”, Milletvekili İlknur Denizli’nin, “Burada ilginç bir durum sözkonusu. Kimi belediye katılım bedelini alıyor, kimi almıyor”, Milletvekili Ali Aşlık’ın “Bu bedelleri almak zorunlu değil, uygulamada bir sorun var” şeklinde basında açıklamaları çıktığını anlatan CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “Bu beyanlar, Belediye Gelirleri Yasası’ndaki doğruları yansıtmıyor. Kanun açık; ‘alınır’ diyor. Bu durumda, AKP Milletvekilleri, halkımıza gerçekleri söylemediği gibi, halkımızı belediyelerimizle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bu da hiç şık değil” diye ifade etti.

Başkan Karamustafaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Konak Belediyesi’nde yol ve kaldırım hizmeti için katılım payı tebligatı aldığınızı biliyoruz. Tepkilisiniz, onu da biliyoruz. Sizinle bu konuyu ve çözümünü görüşmek için buraya geldik. Belediyelerin, size hizmet için o paraya ihtiyacı yok. Ama yasa gereği tebligat çıkarmak zorundadırlar. Ödeme için de 2013 Haziran ayına kadar süreniz var. 11 ayda çok şey değişir. Sayın Milletvekilimiz, bu paraların alınmasını zorunlu kılan kanunun değiştirilmesi için önerge verdi. Ama AKP’liler yan çiziyor. Sonra da çıkıp belediyeler almak zorunda değil diyorlar. Bakın, Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında yüzlerce yıllık hapis istemiyle dava açtırıp baskı yapan bu AKP iktidarı değil mi? Size öyle diyorlar, belediyelere müfettiş gönderip, ‘Para alacaksınız’ diyorlar. AKP, İzmirlileri yanıltıyor.”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Ben ve arkadaşlarım, belediye hizmetleri yapılırken vatandaştan katılım payı alınmasın diye bir yasa teklifi sunduk. AKP Kabul etmedi. Dedik ki, siz getirin değişiklik teklifini, biz destekleyelim. Ona da yanaşmadılar. Şimdi basına açıklama yapıyorlar; Belediyeler vatandaştan para almak zorunda değil, isterse almayabilir diyorlar” şeklinde konuştu.
Başkan Karamustafaoğlu ile İzmir Milletvekili Yüksel ve Belediye Meclisi Üyeleri toplantıdan alkışlarla ayrıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv