AKP ülkeyi çok kötü yönetiyor

  • 0
  • 731
Yazı Boyutu:

CHP'li Türeli, Türkiye'de ekonomik, sosyal, siyasal anlamda ciddi sorunların yaşandığına dikkat çekerek AKP'nin Türkiye'yi çok kötü yönettiğini söyledi. İşçilerin, memurların yüksek enflasyon altında ezildiğini, esnafın, çiftçinin perişan olduğunu belirten Türeli çalışma hayatında her geçen gün şartların giderek ağırlaştığını ifade etti. AKP'nin dış politikada da başarısız olduğunu, Türkiye'nin sorunu olmadığı komşusunun kalmadığının altını çizen Türeli, CHP'nin Atatürk'ün "Yurtta Barış Dünyada Barış" şiarını kendisine temel rehber edindiğini, bu anlayışı savunmaya da devam edeceklerini söyledi.
 
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, CHP Bayraklı İlçe Örgütü tarafından düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Postacılar Mahallesi'nde gerçekleşen toplantıya CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyelerinin yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.
 
Örgüte dayanışma mesajı
Türeli konuşmasında CHP'de uyum içerisinde çalışmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek örgüte birlik ve beraberlik mesajı verdi. CHP'nin iktidar olabilmesi için her türlü güce sahip olduğunu belirten Türeli,  herkesi partisinin hedefleri doğrultusunda çalışmaya davet etti, kavgadan uzak durmalarını istedi. Türeli, "Bizim ihtiyacımız olan birlik ve bütünlük içerisinde olmaktır. Hepimizin gücünü birleştirmesine ihtiyaç var. CHP olarak biz iktidara hazırız. İktidar iddiamız her zaman var. Kadrolarımız da buna uygun.Bunu yapacak bilgimiz, hedefimiz, yüreğimiz, namusumuz var. Birlik içinde olmak zorundayız. Bu partide kavgaya yer olmamalı. Kendi içimizde konuşur, tartışırız ancak dışarıya karşı her zaman birlik ve bütünlük içinde olmak zorundayız. Hepimizin uyum içinde çalışmaya ihtiyacı var." dedi.
 
Ülke çok kötü yönetiliyor
CHP'li Türeli, Türkiye'de ekonomik, sosyal, siyasal anlamda ciddi sorunların yaşandığına dikkat çekerek AKP'nin Türkiye'yi çok kötü yönettiğini söyledi. İşçilerin, memurların yüksek enflasyon altında ezildiğini, esnafın, çiftçinin perişan olduğunu belirten Türeli çalışma hayatında her geçen gün şartların giderek ağırlaştığını ifade etti. Türeli, "Maalesef AKP ülkeyi çok kötü yönetiyor. Yaşamın her alanında sorunlarla karşılaşıyoruz. Bütün projelerinin altı boş. Çok iyi dedikleri ekonomide de tablo içler acısı. Borç çarkı üzerinden büyüyen bir Türkiye var. Türkiye ekonomisi büyüyor, ancak büyüdükçe cari işlemler açığı da artıyor. Büyüme hızı yavaşladığı zaman da cari işlemler açığı artmaya devam ediyor. Yani kar topu gibi büyüyen açık var. Demokrasi konusunda sıkıntılar günden güne artıyor. Türkiye'de herkesin özgürce ifade ettiği, inançlarını özgürce yaşayabildiği, demokratik alanların genişlediği  bir yapıya ihtiyaç var. Yine dış politika konusunda uygulanan politikaların çok başarısız olduğunu herkes gördü. Sorunlu olmadığımız hiç bir komşumuz kalmadı. AKP'nin dış politikadaki bu yanlış uygulamalarına karşılık CHP, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' şiarını savunmaya devam edecektir." dedi.
 
Halk yanıltılıyor
AKP'nin ekonomi alanındaki politikalarını eleştirmeyi sürdüren Rahmi Aşkın Türeli, yoksulluğun azaltıldığını savunan hükümetin bu açıklamalarının doğru olmadığını, halkı yanılttığını belirterek verdiği örneklerle bu duruma açıklık getirdi. Türeli, " AKP bizim dönemimizde 'Türkiye ekonomisi en hızlı büyüdü' diyor. 2003-2012 yılında Türkiye ekonomisinin büyüme hızı yüzde 5.1'dir. 1923'ten 2002 yılına kadar 4.8, Çok Partili hayata geçilen 1946 yılından 2002'ye kadar da büyüme hızı 5.2. Zaten Türkiye ekonomisi ortalama yüzde 5 büyüyor. Bunların getirdiği bir büyüme söz konusu değil. Aksine bunların döneminde cari işlemler açığı artıyor, dış borçlar artıyor, işsizlik, yoksulluk artıyor. Bazen bunları göstermiyorlar. Çünkü rakamlarla oynuyorlar.CHP'nin seçim öncesi programlarını seçimden sonra alıp kullanmaya çalıştılar. Eğer düzgün düzenlemelerle bunları gerçekleştirselerdi itirazımız olmazdı ancak öncüsü olduğumuz bir çok projeyi kendilerine göre düzenlediler" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv