AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor

Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis edilen ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyacak yerleşke, 18 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de açılacak.

  • 0
  • 480
AKUT Karabağlar Yerleşkesi açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis edilen ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyacak yerleşke, 18 Ocak Cumartesi günü saat 11.00’de açılacak. Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik alana sahip merkezin, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi olacağı belirtildi.

Karabağlar Belediye Meclisi 4 yıl önce oy birliğiyle aldığı kararla, bu alanı AKUT İzmir’e tahsis etmişti. Merkeze, Suriye’nin El Bab kentinde dört yıl önce şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adının verilmesi kararlaştırıldı. O günden bu yana devam eden hazırlıkların ardından merkez, hizmete açılır duruma getirildi.
 
12 AY EĞİTİM 
AKUT İzmir Yerleşkesi’nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler olacak. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi afetlerde, kazalarda ilk müdahaleyi yapan gönüllülerin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, AKUT’u önemsediklerini ve her zaman gönüllülerin yanında olacaklarını vurgulayarak, “Bu merkez, İzmir halkının afet konusunda bilinçlendirme çalışmalarının daha aktif yürütülebilmesi için çok önemli bir işlev görecek. Umarız afetler yaşanmaz. Ancak yaşandığında da uzman ekiplerin zamanında ve doğru müdahalesi çok büyük anlam taşıyor” dedi.

AKUT İzmir Şehit Akın Acar Yerleşkesi’nin Karabağlar’da yaşama geçirilmesinden memnuniyet duyduklarını da belirten Başkan Selvitopu, “Merkezin kurulması için elimizden gelen desteği yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar sınırlarında kurulması bizler için de çok önemli. Burada yapılacak çeşitli çalışmalardan Karabağlar’daki insanlarımız da yararlanmış olacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv