Alaçatı Ot Festivali onuruna 70’lerden 2018’lere

Lif sanatçısı ve akademisyen Suhandan Özay Demirkan 9. Alaçatı Ot Festivali’ni nostaljik bir sergi ile kutluyor. 

  • 0
  • 835
Alaçatı Ot Festivali onuruna 70’lerden 2018’lere
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Lif sanatçısı ve akademisyen Suhandan Özay Demirkan 9. Alaçatı Ot Festivali’ni nostaljik bir sergi ile kutluyor.  Özay’ın geleneğe ve el ustalığına bir saygı duruşu olarak nitelediği PORTFOLYO sergisi 6 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında Kemalpaşa Caddesi No:21-Alaçatı adresinde bulunan Atölye / Galeri Suhandan’da sergilenecek. Sergide Sergiyi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçıları; Candan Güngör (seramik), Ali Yaldır (heykel), Füsun Çövenoğlu (seramik), Mustafa Kula (shibori), Pelin Dikmen  (lif sanatı), Yiğit İldeş ( deri işler) ve Suhandan Özay’ın ( baskı,keçe, dokuma ve kağıt heykeller) eserleri yer alacak.

“70 lerden  2018’e” PORTFOLYO  adlı sergi 1960 lı yıllarda parlayan  tekstil sanatı ve stüdyo-zanaatının, tekstil sanatının modern yüzünü, artizanal işlerin üstünlüğünü ve el becerisinin sürekliliğini vurguladığını belirten Sühendan Özay Demirkan,  Textiles in Alacatı - Atelier / Gallery-Suhandan’da yer alacak sergide : tapestry- dokuma, seramik, ikat, shibori, kağıt ve  keçe sanatından düzenlemelerin  yanı sıra sanatsal giysi ve  sanatsal takı eserler yer alacağını söyledi.

Özay, “Teknolojinin yaşamın her alanına girdiği günümüzde siber ve sentetik çevre bizleri doğal dünyadan, doğallıktan, bir bakıma da geçmişten, geleneklerden ve el yapımı incelikten uzaklaştırıyor. İnsanların gittikçe belleksizleştiği bu dönemde hatırlanması, unutulmaması gereken çok şey var. El işçiliği ve geleneksel beceriler de hatırlanması gerekenlerin başında geliyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv