Alaçatı sulak alanı’nda bir ilk: bilgilendirme panoları

Bağımsız sivil çevre hareketi Birds of Alaçatı - Alaçatı Kuşları’nın önderliğinde başlayan Alaçatı Sulak Alanı bilgilendirme panoları projesi, gönüllülerin ve sponsorların desteği ile Çeşme Belediyesi’nin değerli işbirliğiyle yaklaşık 6 aylık bir sürecin sonunda tamamlandı.

  • 0
  • 2.069
Alaçatı sulak alanı’nda bir ilk: bilgilendirme panoları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bağımsız sivil çevre hareketi Birds of Alaçatı - Alaçatı Kuşları’nın önderliğinde başlayan Alaçatı Sulak Alanı bilgilendirme panoları projesi, gönüllülerin ve sponsorların desteği ile Çeşme Belediyesi’nin değerli işbirliğiyle yaklaşık 6 aylık bir sürecin sonunda tamamlandı.

5 ayrı bölümden oluşan bilgilendirme panosu projesi, zengin biyolojik çeşitlilikleriyle dünyanın en üretken ekosistemleri arasında yer alan sulak alanlara; özellikle de Çeşme – Alaçatı Sulak Alanı’na dikkat çekmek, çevreye karşı duyarlı ve etkin bir toplumsal bilincin oluşturulmasını sağlamak, bölge ile ilgili bilinmeyen gerçekleri topluma iletmek amacıyla hayata geçirildi.
Gönüllülerin ve yerel yönetimin gücü birleşince
Bilgi panoları projesi Birds of Alaçatı - Alaçatı Kuşları’nın önderliğinde başlayıp; gönüllülerin, Alaçatı Turizm Derneği’nin ve Çeşme Belediyesi’nin değerli işbirliğiyle yaklaşık 6 aylık bir süreç sonunda hayata geçti. İnsan-doğa ilişkisini anlamamıza hizmet etmeyi amaçlayan panolar ile doğal dengenin kurulmasına katkı sağlanması hedefleniyor. 
Alaçatı Sulak Alan girişine yerleştirilen bilgi panoları; gönüllü firma, kişi ve kuruluşların paylaşımcı ve profesyonel bir yaklaşımla sağladığı malzeme, bilgi, deneyim ve lojistik destek sayesinde doğayı koruyucu bir anlayışın gelişmesinde ve değer yargılarının oluşmasında önemli bir rol oynayacak.
Alaçatı Sulak Alanı neden önemli?
Sulak alanlar her ülkede ve her iklim bölgesinde bulunabilmektedirler. Dünya yüzeyinin az bir bölümünü kaplamalarına rağmen varlıkları çok önemlidir. Sulak alanları topraklarımızın atar damarları olarak düşünebiliriz. Dünya Yaban Hayatı Fonu’nun raporlarına göre gezegenimizdeki sulak alanların %50’si son 100 yıl içinde yok olmuş durumda. Güncel verilere göre dünya genelinde sulak alanlar yeryüzünün yaklaşık %7’sini oluşturmakta.
Doğal bir sulak alan olan, başta su kuşları olmak üzere pek çok çeşit bitki ve hayvan türü için yaşam alanı sağlayan Alaçat Sulak Alanı bu önemli ekosistemin önemli bir parçası olmasıyla büyük önem taşıyor.
 
Proje sponsorları ve destekçileri:
 
Çeşme Belediyesi
Alaçatı Turizm Derneği
Tantimber
Tekin Mühendislik
Gürcan Dere Design Studio
Tolga Yurdaer Photography
Egeli Proje
Serra Küçükoğlu
Sezai Göksu
Sema Postacıoğlu
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv