Alaçatı'ya '5 yıldızlı' okul

  • 0
  • 593
Alaçatı'ya '5 yıldızlı' okul
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Başkan Dalgıç'ın aracılığıyla; hayırseverler ve Milli EğitimMüdürlüğü arasında gerçekleşen protokolle, Alaçatı'ya her şeyin düşünüldüğü '5yıldızlı' bir ortaokul binası inşa edilecek
 
Alaçatılı hayırsever Özgür Güral, Özgül Güral, Bingül Güralve Perihan Kabacan kardeşler; İzmir Valiliği Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü ileAlaçatı'nın Dikencik Mevkii'ndeki Hazine arazisine ortaokul binası inşa etmekiçin protokol imzaladı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın aracılığıylagerçekleşen protokol, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ve İlçe Milli EğitimMüdürü Ahmet Vehbi Koç'un da katılımıyla gerçekleşti. Hayırseverlerinyaptıracağı okul, babaları İsmail Güral'ın adını taşıyacak; zemin+2 kat üzerine24 derslikten oluşacak.
 
Teknoloji atölyeleri

Alaçatı Turizm Eğitim Merkezi'nin (TUREM) bahçesinin 12 bin614 metrekarelik bölümüne inşa edilecek olan "İsmail GüralOrtaokulu", gençlerin daha da iyi bir eğitim alması amacına uygun olaraktasarlanacak. İçinde sığınaktan spor salonuna, fen laboratuarlarından teknolojiatölyelerine kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü okulun çatıkatında da çok amaçlı seminer ve konferans salonu bulunacak. Bir an önce tamamlanmasıiçin çalışmaların şimdiden başladığı okulun, bölgenin en kapsamlı eğitim kurumuolacağı düşünülüyor.

 
İyi bir eğitim alacaklar

Gençlerin küçük yaşlardan itibaren iyi bir eğitim almasının,hem bölge hem de ülke için önemini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı MuhittinDalgıç,  bölgede yaşayan gençlerininihtiyaç duyduğu tam teşekküllü bir ortaokulun inşa edilecek olmasındanduydukları sevinci vurguladı; "Gençlerimiz 5 yıldızlı bir ortaokulakavuşacağı için mutluyuz" dedi. Gerçekleşen okul protokollerinin kendisiiçin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becelise böyle güzel bir projeye katkı koymaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv