Alaplı ve Gümeli belediyeleri ile kardeş oldu

  • 0
  • 622
Alaplı ve Gümeli belediyeleri ile kardeş oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi CHP’nin "Kardeş Belediyeler" projesi kapsamında, Zonguldak’ın Alaplı ve Gümeli belediyeleri ile kardeş belediye oldu.

CHP’den Zonguldak çıkarması
İzmir’in CHP’li Belediye Başkanları CHP'nin Kardeş Belediyeler Projesi'nin Zonguldak ayağı hayata geçirmek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Zonguldak’a çıkartma yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bayraklı belediye başkan yardımcısı Mehmet Şimşek Zonguldak’ta kardeş belediyeleri ile bir araya geldiler. Narlıdere Belediyesinin kardeş belediyeleri olan Alaplı ve Gümeli belediyelerine gerçekleştirilen ziyarette CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Harun ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, CHP’li bazı ilçe ve belde belediye başkanları da eşlik etti. CHP’li heyeti Alaplı Belediyesi önünde, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP’li Alaplı ve Gümeli belediye meclisi üyeleri, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve Yönetim kurulu üyeleriyle, İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Akyol ve partililer tarafından karşılandı.

Narlıdere ile Alaplı halkı da kardeş oluyor
Alaplı Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen Kardeş Belediye töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açıklamalarda bulundu. CHP’nin “Kardeş Belediye” projesinin hızla yaygınlaştığını belirten Ağbaba, belediye başkanlarından da onay aldıktan sonra, Alaplı ilçe ve Gümeli belde belediyesi ile İzmir’in Narlıdere Belediyesi’ni “Kardeş Belediye” ilan etti.
Veli Ağbaba, açıklamasında şöyle dedi: “Alaplı ilçemize henüz kardeş belediye yapmamıştık. Eğer kabul ederlerse Alaplı Belediye Başkanımız ile en tecrübeli belediye başkanlarımızdan İzmir Narlıdere Belediye Başkanımızı ve belediyeleri kardeş belediye ve kardeş belediye başkanı ilan ediyorum. Narlıdere-Alaplı kardeşliğinin Alaplı’ya önemli hizmetler getireceğine eminim. Burada sadece belediye başkanlarımız değil, Narlıdere ile Alaplı halkı da kardeş oluyor” dedi.


Abdül Batur’a teşekkür ediyorum
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de açıklamasında, Alaplı halkı olarak, bu kardeşlikten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bugün yoğun bir gün geçirdik ve bu yoğunluğun sonunda kardeş bir belediyeye sahip olduk. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza ve Narlıdere Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ediyorum. “ dedi.


Kazanacağız, onların peşinden ilerleyeceğiz
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da konuşmasında, “Sağ olsun, Sayın Genel Başkan Yardımcımız bir proje geliştirdi. Bizler de bu projeyle belde belediyeleri olarak tecrübe kazanacağız, onların peşinden ilerleyeceğiz. “ dedi.

Büyük bir ivme kazandıracak

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, Alaplı ile “Kardeş Belediye” olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” CHP’mizin “kardeş belediye” projesi partimize ve belediyelerimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Özellikle, yerelde yapılacak çalışmaların proje bazında dahi paylaşılması, yapılacak çalışmaların halka yansıması çok olumlu olacaktır. Bu projeyi hayata geçiren Genel Başkan Yardımcımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. CHP, zaten dayanışmanın birlikteliğin en yoğun olduğu bir partidir. Partimizin belediye başkanları olarak da dayanışmayı en üst noktaya getirmeye gayret edeceğiz. İzmir Narlıdere, gelişen bir ilçedir. Biz Narlıdere Belediyesi olarak, elimizden gelen katkıyı Sayın Belediye Başkanımıza ve burada yaşayan yurttaşlarımıza sunacağız” dedi.


Batur’a sürpriz
Ziyaretin sonunda, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’a dizüstü bilgisayar hediye ederken, Tekin ve Saydam da, Batur ve tüm misafirlere fındık ve bal gibi yöresel ürünler hediye etti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ın Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a bir de sürprizleri oldu. Konuşmaların ardından odaya getirilen doğum günü pastası ile şaşıran Başkan Batur odayı dolduran kalabalık tarafından mutlu yıllar dilekleri ile birlikte kutlandı. Doğum günü pastasını üfleyerek pastasını söndüren Batur, bugün burada başlayan kardeşliklerinin bu pasta gibi tatlı ve güzel bir şekilde devam etmesini diledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv