ALİAĞA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

  • 0
  • 929
ALİAĞA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Aliağa Belediyesi İlçe sınırları içerisinde bakıma ihtiyaç duyan, tedavi uygulanması gereken sokak hayvanlarına bünyesindeki veterinerlik birimi ile ulaşıyor. Bu kapsamda belediye veterinerliği 2014 yılı içerisinde 221 tane sokak hayvanına kuduz aşısı, kısırlaştırma, platin takma gibi tedaviler uyguladı.

2014 YILINDA 221 SOKAK HAYVANINA KUDUZ AŞISI YAPILDI

Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan veteriner hekim Rıfat Altınel, Sahipsiz hayvanlara her fırsatta sahip çıktıklarını, gerekli gördükleri tüm tedavileri uyguladıklarını belirtti. Aliağa Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Hekim Altınel şunları söyledi: “Belediye veterinerliği olarak sokakta yaşayan kedi ve köpekleri 5199 sayılı sokak hayvanlarını koruma kanununa göre kısırlaştırıp, kuduz aşılarını yapıyoruz. 2014 yılı içerisinde 221 tane sokak hayvanını kısırlaştırıp, kuduz aşılarını yaptık. Aşılarını yaptığımız hayvanları tekrar bulundukları yere, doğaya bırakıyoruz. Çalışmalarımızı 2 veteriner hekim, 3 bakıcı personel ve 1 şoför olarak sürdürmekteyiz. Son 1 ay içerisinde 9 tane köpeğe Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bizlere verdikleri çipleri taktık. Taktığımız çipler sayesinde tedavi ettiğimiz sokak hayvanlarını ileriki süreçlerde de takip edebiliyoruz. Trafik kazalarına maruz kalan kedi ve köpeklere platin veya bandaj yöntemiyle tedaviler uyguluyoruz”

180 TANE KÖPEK BARINDIRMA KAPASİTESİ

Hayvan barınağının 180 tane köpek barındırma kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Altınel, “Bizim en büyük sıkıntımız çevre ilçelerin sürekli olarak Aliağa sınırları içerisine sokak köpeklerini bırakıyor olmalarıdır. Bu nedenle düzenli bir şekilde çalışmamıza rağmen sorunu kökten halledemiyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv