Aliağa Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı

  • 0
  • 910
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Yeni Mahalle’ye yapılacak olan KapalıSpor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir’in İzmir genelindeyapacağı 24. Salon olan tesis Şubat ayında hizmete girecek. Temel atmatöreninde konuşan İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yıldaAliağa’ya 82 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyleyerek, “Aliağa’yayatırımlarımız sürecek” dedi. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da,Başkan Kocaoğlu’na kente hizmetleri için teşekkür etti.  

ALİAĞA BELEDİYESİ-BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİNDE
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı ÖmerTurgut Oğuz’la birlikte ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri tarafındantemeli atılan Spor Salonu spor karşılaşmalarından sosyal ve kültüreletkinliklere kadar her alanda Aliağa halkına hizmet verecek. Çok amaçlı tesis 4ayda tamamlanarak Şubat ayında hizmete girecek. Aliağa Yeni Mahalle halkınısevindiren tesisi kentin yeni spor ve aktivite merkezi olacak. 

YILMAZ VE OĞUZ’DANKOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Temelatma töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “5 yıldırBüyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli çalışmaları yaptıklarını belirterek,“5 senedir büyükşehir belediyemizle çok ciddi çalışmalara imza attık.Desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, dairebaşkanlarıma ve büyükşehir çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün de buradayeni bir hizmetin temlerini atıyoruz. Kapalı spor salonunun Aliağa’ya hayırlıolmasını diliyorum” dedi. 

KAYMAKAM YILMAZ:ALİAĞANIN İHTİYACI KARŞILANACAK
Törendekonuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz da “Güzel hizmetleri burada görmektendaha çok mutlu oluyorum. Bu tür hizmetler Aliağa’nın ihtiyacını karşılıyor. Buhizmeti planlayan değerli başkanlarımıza ve Aliağa halkına teşekkür ediyorum.İnşallah kısa zamanda da bitirilmesini ve hizmete açılmasını da hep berabergörürüz” dedi. 

BAŞKAN KOCAOĞLU:“ALİAĞA’YA YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

İzmirBüyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında 9 yılda Aliağa’ya 82milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını belirtti. Kocaoğlu, “Biz Aliağa’ya 9yılda Fen İşleri Daire Başkanlığımızdan 50 milyondan fazla, İZSU bütçesinden de32 milyon yatırım yaptık. İZSU olarak yaptığımız en önemli yatırımlarımız su vekanalizasyon tesisatı, arıtma ve dere ıslahları. Öte yandan asfaltçalışmalarımız oldu. Aliağa Kültür Merkezi, Aliağa İtfaiye binası ve Aliağa ÇokAmaçlı Spor Salonu, Aliağa semt garajı ve otopark düzenlemesi, Eski Foçadereleri ıslah projeleri, yol yenileme çalışmaları ve yeni imar yolları ileAliağa’ya yatırımlarımız sürecek.” Dedi. 

KapalıSpor Salonunun Aliağa’nın önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inandığınısöyleyen Aziz Kocaoğlu, “24. Kapalı Spor Salonunu Aliağa’ya yapıyoruz. Biz kamualanlarının toplumun ve halkın olduğuna, halkın buralarda dertlerini tasalarınıunutacağına inanıyoruz. Kamu alanlarında insanların sosyalleşeceğine, kamumeydanlarından haksızlığa karşı direnç çıkacağına inanıyoruz. Bunun için kamualanlarını koruyoruz.” Dedi. 

Konuşmalarınardından İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa belediyeBaşkanı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte milletvekilleri ve ilçe belediyebaşkanları temele ilk harcı koyan butona birlikte bastı. 

HEM SPOR SALONU, HEMAKTİVİTE MERKEZİ
İzmirBüyükşehir Belediyesi bu güne beldelere kadar 23 salon inşa etti. 23. Salonunyapımı Uzundere’de devam ederken, 24.sünün ise Aliağa’da temeli atıldı

İzmirBüyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, “açılıpkapanabilen” tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor.Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar,ortalama bin 345 m2 kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere ikibölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Buradaaçılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunundiğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopiktribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor.Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv