Alişan'dan bizimizmir'e özel

  • 0
  • 3.077
Yazı Boyutu:

Büyük hayran kitlesine rağmen tümegosunu bir kenara bırakan Alişan ile bir araya gelen bizim Burcu Şakar, yeni Albümü‘ Seni BirazFazla Sevdim’den tutun da evlilikle ilgili düşünceleri, yapacağı Umreziyaretinden, İzmir’in kendisi için önemine kadar uzanan samimi, bir o kadar da keyifli bir sohbeti BİZİMİZMİR okuyucuları için gerçekleştirdi...
Bizimizmir'in Ayşe Arman'ı Burcu ile Alişan'ın fotoğraflarını ise Kadir Erbaş Çekti....


BŞ: Gerçek adınız Serkan Burak. Nedenisim değişikliğine ihtiyaç duydunuz?
A:
Küçük yaşlardaSerkan Burak adıyla bir albüm çıkartmıştık. Sonra Prestij müzikle anlaşmayapınca, ilk albümü çıkarttığımız firmayla Prestij müzik arasında bir gerginlikyaşandı.  Dönemin en büyük plak şirketi PrestijMüzik olduğu için eski firmam bu durumdan faydalanmaya çalıştı.  Henüz tanınmamıştım ve yeni bir isimle yoladevam etmem uygun görülmüştü. Pop müzik yapan sanatçılar o tarza, halk müzik yapanise halk müzik tarzına yakın isimleri kullanıyordu. Serkan ismi pop müziğe dahayakın olduğu için ben de dayımın adı olan ve şanlı Ali anlamına gelen Alişan’ıkullanmaya başladım.

BŞ: Müziğin yanı sıra tv programlarıyapıyorsunuz. Fakat neden hep kadın programları?
A:
Özel bir nedeniyok.  Çağla Şikel ile birlikteoynadığımız ’Cennet Mahallesi’ dizisinin ardından ‘’İlle de roman olsun’’ adlıyarışma programında hem jüri de yer alıp hem de programı sunduk. Çok iyianlaştığımız için enerjimiz ekranlara yansıdı. Sonrasında bize sabah programıteklifiyle geldiler. Bizde kabul ettik. Eskiden reytingler çok fazlaydı. Olur muolmaz mı bilemiyorduk. Endişelerimiz vardı. Çünkü sabah kuşağı çok önemlidir.Kanalın aylık hatta yıllık izlenmesine direk etki ediyor. Kanalın genel müdürü,ben sizin başarılı olacağınıza inanıyorum diyerek bizi cesaretlendirdi. CennetMahallesi’nin kemik izleyicisi kadınlar ve çocuklardı. Sabah programlarınınizleyici kitlesinin yüzde 95’ini ev hanımları oluşturur. Bu bizim şansımızdı vebir şekilde başladık. O kadar güzel bir ekiple çalıştık ki Çağla ve bana sadecesunmak düşüyordu. Kamera karşısında doğal, rahat ve içten olmamız yaptığımızişe yansıdı. Güzel sonuçlar aldık.

Çağla Şikel ileyeniden ekranlarda olacağız

BŞ: Çağla Şikel ile sıkıntılıdönemleriniz bittiğine göre yeni bir proje var mı?
A:
Evet, inşallah önümüzdeki döneme yeni bir kuşak programıyla ekranlarda olacağız. Ama henüz hangi tvkanalı olduğu belli değil.

Kadın hastalıklarıhakkın da bilgi sahibiyim

BŞ:  Bir açıklamanızda  “Kadın hastalıkları konusunda jinekologlarkadar bilgiliyim artık” demişsiniz…
A:
Şaka olarak söyledim ama tabi ki bir kadının derdini çok iyi anlayabiliyorum.  Sabah kuşağında işlenen konular bellidir. Sanatçıkonuk edilir. Özel hayatıyla veya kimsenin hakkında görmediği, bilmediği şeyleriortaya konulup o konu hakkında konuşulur ya da bir doktor davet edip kadınlarıbilgilendirici hususlar konuşulur. Ben, sabah kuşağında  bine yakın program çektiği. Birçoğu da kadınhastalıklarıyla ilgiliydi.                Memekanseri, rahim kanseri, menopoz, cilt konuları hepsini dinleye dinleye bilgisahibi oldum.  

BŞ: Bu güzel bir şey evlendiğinizzaman hanımın halinden anlarsınız..
A:
Kesinlikle evet.En azından bir yeri ağrıdığında şundan dolayı diyebilirim.

Çocuğumun annesi aileme saygılıolmalı

BŞ: Çocuğunuzun annesi nasıl biriolmalı?
A:
Eskiden olsagüzel olsun, renkli gözlü olsun, sarışın olsun aman manken gibi olsun diyedüşünüyordum. Gençken yani 20li yaşlarda böyle düşünüyordum.  Artık 38 yaşındayım. Fikirler değişti.Güzelliğinden, çok aileme, bana, işime saygılı olan birini isterim.

BŞ: Ufukta evlilik var mı?
A:
Valla evlilikleilgili bir şey yok. Ne zaman kısmet olur bilemiyorum. Eğer ki bu yaşta bayanolsaydım dert edebilirdim ama erkek olmanın avantajını yaşıyorum. 40-45 yaşınakadar yolu var. Bu yaştan sonra kör kütük aşık olayımda evleneyim diyedüşünmüyorum.

Umre’ye gidiyorum, 5vakit namaz kılıyorum, alkol kullanmıyorum

BŞ: Bu arada 5 vakit namazkılıyormuşsunuz?
A:
Evet. 1.5 yıldır kılıyorum.Alkol kullanmıyorum. İnşallah Temmuz ayının 26’sında Ümre ziyaretimi yapacağım.Uzun zamandır gitmek istiyordum. Ben, annem ve yengem birlikte gideceğiz.Babam, direk Hac görevini yapmak için bizden sonra gidecek.  Ümre’ye gideceğim için çok heyecanlıyım.

BŞ:  ‘Seni Biraz Fazla Sevdim’ adlı yenialbümünüzden bahsedelim..
A:
Albüm çıkalı ikiay oldu. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Geçtiğimiz hafta ikinci klibi çektik. Birde son 1 ay içindeki olayları biliyorsun. İnsanların morali iyi ise hayatşartları düzgünse işte o zaman müzik dinleyebiliyorlar. Böyle olaylar direktmüzik piyasasını etkiliyor. İnşallah bu kötü olaylar bir an evvel son bulur. Ülkemizeskisi gibi refaha, huzura kavuşur. Aslında çok fazla bir şey yok ama bunlar bazımeslek gruplarını etkiliyor. Bunların başında da müzik sektörü geliyor. Klibiçekeli 2 hafta oldu ama sıkıntılar nedeniyle yayınlamayı erteledik.

BŞ: Ertelediğinize göre güzel bir klipoldu. Hangi parçaya çektiniz?
A:
Vebal adlıparçama çektik. Brezilyalı bir mankene yer verdik. Yarısını Nişantaşı’ndayarısı Riva’da Aşk-ı Memnu’daki Behlül ve Bihterin aşk yaşadığı meşhur taş evdeçekildi. Güzel bir klip oldu. Bundan sonra da klipler devam edecek inşallah.Ben albüm çıktığında bütün şarkılarıma klip çekeceğime dair kendime söz verdim.Çünkü askere gittiğimde o dönemde ki albümümün istediğim şarkılarına klipçekememiştim. Bu albümde de öyle olsun istemiyorum.

BŞ: Kaç albümünüz var ve gözbebeğiniz hangisi?
A:
11 albümüm var. Ensevdiğim diye ayırt edemem çünkü hepsini seviyorum. Şuan İzmir’deyiz veİzmir’in ben de çok büyük yeri var. İnsanlar beni ‘Aynalı Tahir’ ve müzik anlamında ise ‘Var Ya’ şarkım iletanıdı. Konservatuardan arkadaşım İsmail Özkan bana, sana bir şarkıdinleteceğim ve albümünde okuyacaksın dedi. Altay’ın ‘Var ya’ şarkısını dinlediğimdevuruldum. Bu şarkının benim olmasını istedim. Hatta Altay’dan bu şarkıyıalabilmek için defalarca İzmir’e geldim gittim. Buradan yola çıkacak olursak ‘Varya’ albümümün yeri bende ayrıdır diyebilirim.

Herşey pamuk ipliğinebağlı

BŞ: Müzisyenlik, sunuculuk, oyunculukbaşka bilmediğimiz bir işiniz ya da uğraşınız var mı?
A:
Ufak ufak ticarethayatına girdim. Teşvikiye’de kardeşime bir kafe açtım. Birara İstanbul’da otelişine atıldım. Otel işinde ortaklarımla problemler olunca oteli devrettim. Şuanki mesleğimle güzel işler başarıyorum ama sonuçta herşey pamuk ipliğine bağlı.Biz ses sanatçıları, sesimizle, görüntümüzle para kazanıyoruz. Benim enstrümanımsesim. Allah korusun başımıza bir iş gelirse her şey kesilebilir. Doğruyatırımlarla ufak ufak ticaret yapmak istiyorum.

 

BŞ:  Magazincilerle de aranız çok iyi…
A:
Ben 17 yıldır buişin içindeyim ve o zamanlarda muhabir olan arkadaşlarım şimdilerde birgazetenin müdürü ya da köşe yazarı gibi önemli pozisyonlarda görev yapıyorlar.Bugüne kadar Allah’a şükür onlara skandal yaratacak bir olayım olmadı. Benimleilgili bir problem çıktığı zaman beni arar ve sorarlar böyle bir durum var mıdiye. Ben de onlara hiç yalan söylemedim. Doğruysa doğru, yanlışsa yanlış derim.O güveni verdim ben. Bir askerlik zamanımda kötü haberler yapıldı. Onu da zatenmagazinciler yapmadı. Magazin dışında beni tanımayan insanlar yaptı. O dönemdebile hiçbir magazinci hakkımda kötü bir şey yazmadı. Bu bizim işimizindoğasında var. Herkes senin hakkında iyi şeyler yazmak zorunda değil.

Twitter’a kendim yazıyorum

BŞ: Çok fazla kadın hayranınız var.Özel hayatınızda bundan nasıl etkileniyorsunuz? Avantajları olduğu kadardezavantajları da vardır.
A:
Tabi ki kadınhayranlarım daha fazla. Bu arada  funclubımyok. Geçenlerde abi gel sana funclub açalım dediler. Ama gerek duymadım. Beniseven böyle sevsin. Twitter’ımdan  bana ulaşmakisteyen herkes rahatlıkla ulaşıyor zaten. Twitter’ a kendim yazıyorum. Sabahprogramından dolayı beni seven teyzeler, ablalar, genç kızlar ve erkekler var. 

Kaçarak yaşamanınanlamı yok

BŞ: Mesela balık tutmaya rahatlıkla  gidebiliyor musunuz?
A:
Ben gidiyorum.Çünkü gönül dostlarım en fazla gelip fotoğraf çektirirler. Rahatsız olacağımhiç bir şey yok. İlk meşhur olduğum zamanlar birtakım değişik istekler olmuştu.Karşılayamayacağım istekler. Ama artık beni daha iyi tanıyorlar ve ona göreyaklaşıyorlar. Evet biz sanatçılar biraz daha fazla tanınıyoruz. Bizlerin yerindeolmak isteyen insanlar var. Ama benden çok yetenekli, benden sesi daha güzelsesi ve fizik olarak daha iyi olan insanlar da var. Sonuçta bizim yaptığımızbir iş. Ben biraz daha şanslıydım sadece. Hiçbir zaman ben daha yetenekliyim,ben üstünüm diye düşünüp ulaşılmaz olmaya çalışmadı. Aman kimse beni görmesin,aman kimse bana ulaşamasın demedim. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız narkotikoperasyonları düşünelim. Maalesef özellikle sanatçıların başına geliyor. İnsanlarinsanlardan kaçtıkça yalnız kalıyor ve sarıldıkları başka şeyler oluyor. Ben birarkadaşımla tatile gitmezsem, balık tutmaya gitmezsem, markete alışverişeçıkmazsam, arabamı kendim kullanmazsam ne anlamı kalır yaşamanın. Çok daherşeyi abartarak yaşamanın gereği yok diye düşünüyorum.

BŞ: Ailenizde başka sanatçı var mı?
A:
Ailemde işinde kibaşarısıyla tanınmış Beyin Cerrahı  Prof.Dr. Şevket Tektaş var. Hatta İzmir’de yaşıyor. İzmir’e geldiğimde kendisini mutlakaziyaret ediyorum . Yine başarılarıyla tanınmış avukat, emniyet amiri, doktorlarvar ama tek sanatçı benim.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv