Alman Heyeti’ Nden İaosb’nin sosyal projelerine büyük ilgi

  • 0
  • 1.085
Alman Heyeti’ Nden İaosb’nin sosyal projelerine büyük ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’deyürütülen ekonomik, teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri yakından takip etmekiçin ülkemize gelen Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu,söz konusu alanlarda İzmir’deki gelişmeleri yerinde öğrenmek amacıyla İzmirAtatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Karşılıklı birçok konunungörüşüldüğü ziyarette, İAOSB Yönetim Kurulu’ nun Bölge sanayicisi veçalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamalarına yönelik hayata geçirdiğiprojeler büyük ilgi ile karşılandı.

KuzeyRen-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu Başkanı Georg Fortmeier’ın ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmirBaşkonsolosu Thomas Gerlach’ın önderliğindeki heyete ev sahipliği yapan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş,İzmir’in ülke ekonomisindeki yerine değinerek İAOSB’de yürütülen çalışmalarhakkında bilgi verdi. İzmir’in sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda Türkiye’ninBatı’ya açılan kapısı olduğuna dikkat çeken Uğurtaş, “Dokuz üniversitenin yeraldığı şehrimiz; gerek ihracat limanı, gerekse turizm ve kültürel birikimi ileyabancı yatırımcıların dikkatini çeken bir konumda yer alıyor” dedi.

Uğurtaş,İAOSB’nin İzmir ve Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine dikkat çekerek;sanayicilerin eğitim, enerji, teknoloji, üniversite-sanayi işbirliği gibibirbirinden farklı alanlarda farkındalıklarını arttırmak adına yürüttükleriçalışmalar hakkında da bilgi verdi. Uğurtaş, konuyla ilgili şunları söyledi:“Her şeyineğitimle başladığını biliyoruz. Bu nedenle İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki veTeknik Anadolu Lisemizi açtık. Öğrencilerimizin tamamının burslu eğitim aldığıokulumuzun ardından teknik yüksekokul ve teknik üniversitemizi açmayıplanlıyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizin en önemli sorunları arasında, enerjiithalatı nedeni ile baş etmekte zorlandığı cari açık geliyor. İAOSB olarak bukonuda farkındalık yaratmak adına güneşten enerji elde etmek için bir projehazırlayarak hayata geçirdik. Bölge çalışanlarımıza ve sanayicilerimize saygıduyuyoruz. Bu nedenle iş yaşamı dışında onların sosyal ve kültürelihtiyaçlarına da cevap vermek, iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla sporalanlarımızı ve havuzumuzu hizmete açtık. İAOSB’de faaliyet gösteren herkeseolan sorumluluğumuzdan dolayı söz konusu yaşam alanlarımızı faaliyetegeçirdik.”

KuzeyRen-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu Başkanı Georg Fortmeier de endüstriyel, sosyal, teknolojik veakademik anlamda İAOSB’nin yürüttüğü çalışmalardan etkilendiklerini dilegetirdi. Ekonomik, bilimsel ve teknolojik alanda ilerlemiş kentlerin kanaatönderleri ile bir araya gelerek, ileride yürütülebilecek işbirliği projelerineilişkin bir köprü kurmayı hedeflediklerini dile getiren Fortmeier, “Bölgenizin büyük bir üretim alanı olmasıdışında, çalışanlarınıza ve sanayicilerinize yönelik yarattığınız sosyalfaaliyet alanları dikkatimizi çekti. Bunun yanı sıra yenilenebilir enerjikonusunda yürüttüğünüz çalışmalar, Türkiye’deki sanayicilere örnek olacaknitelikte. Güneş enerjisi projeniz farkındalık yaratmak adına yapılmış büyükbir proje. Almanya Türkiye’den çok daha az güneş ışığı alıyor. Buna rağmengüneş enerjisi sistemlerimiz oldukça fazla. Sizin de ülkenizde bunu geliştirmekadına yürüttüğünüz çalışmalar çok çarpıcı ve etkili” diye konuştu.

Karşılıklısoru cevaplarla ilerleyen toplantının ardından İAOSB’ yi gezen KuzeyRen-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu, bölgede üretilenürünlerin sergilendiği Sürekli Sergi Alanını da ziyaret etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv