ALSANCAK RESTORANLARI YARIŞTI

  • 0
  • 895
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin birlikte düzenlediği, Remax, Pınar ve Kristal Zeytinyağlarının desteği ile 11. Alsancak Şenliği kapsamında 4’cüsü gerçekleştirilen yemek yarışması Alsancak % yüz restoran’da yapıldı. Hayli çekişmeli geçen yarışmaya Alsancak’ta hizmet veren 14 restoran katıldı. Bu yıl ‘Ege Mutfağı Yemekleri’ temasıyla yarışmaya katılan aşçılar, birbirinden leziz yemeklerini muhteşem bir görsellik kazandırarak sundu. Yaptıkları ana yemek, zeytinyağlı ve tatlılarla hem gözlere hem damaklara hitabeden yarışmacıların heyecanı da gözlerinden okunuyordu.   
Jo Kohen’in başkanlığında Sancar Maruflu, Ceren Ağca, Necdet Polar, Nevzat Peker, Hayrettin Meydan, Hüseyin Aktar, Anita Angelisanti PAola Micaleff, Kutlu Özemrak, Tülin Alevok’tan oluşan jüri Ana Yemek kategorisinde % Yüz Restoran’ı, Zeytinyağlı Yemek kategorisinde Mia Bylove Restoran, Tatlı Kategorisin de ise Allience restoran’ı birinciliğe layık gördü.
 
Yemeklerin hepsinin çok leziz olduğunu ve seçim yapmakta çok zorlandıklarını belirten jüri üyesi Kaya İzmir Termal & Convention Otel'in Aşçı başı ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat zorlu bir seçim olduğunu söyleyerek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçim yapmakta çok zorlandık. Çok emek verilerek yapılmış. Amacımız Alsancak’ta hizmet veren restoranlara hareket getirmek, kalitesini yükseltmek. Eğlencesi ve heyecanı da bu işin güzel tarafı. Katılan ve kazanan tüm aşçı ve mekan sahiplerini kutluyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Şenliği’nin her geçen yıl daha da büyüyerek renklendiğini söyledi. Tartan, “Bu etkinlikler kentimize hareketlilik ve heyecan katıyor. Ege yemeklerinin yarıştığı bu etkinlikte tüm yarışmacılara başarılar dilerim” diye konuştu.
 
%YÜZ İKİ ÖDÜL BİRDEN ALDI
 
Ana yemek de geçen yılın da birincisi olan % Yüz Restoran bu yıl da birinciliği kimseye bırakmadı. Kuzu Etli Şevketi Bostan ana yemeği ile birinci olan aşçı Mustafa Elibüyük, tatlı kategorisinde de Vişne Soslu İncirli Sakız Muhallebisi ile ikinciliği elde ederek yarışmanın en başarılı aşçısı oldu. Ana yemek ikicisi; Alaşehir Kapaması yemeği ile Nicci Restoran, Domates Dolması yemeği ile de Miko Ouzeri üçüncü oldu.
Zeytinyağlı kategorisinde Mia Bylove; Zeytinyağlı Kuzu Göbeği Mantar dolması ile birinci, Sakız Alsancak Restoran; Hindistan Cevizi Yatağında Portakal Soslu Erikli Enginar yemeği ile ikinci, Hisar Restoran; Sübye ile üçüncü oldu.
Tatlı kategorisinde Alince; Balkabaklı Kadayıfa Sarılı Sakız Dondurmalı İncir tatlısı birinci, % Yüz Restoran; Vişne Soslu İncirli Sakız Muhallebisi ile ikinci, Damla Restoran; Ispanak Tatlısı ile üçüncü oldu.
Dereceye girenlere törenle plaketleri, teşekkür belgeleri ve Konak Belediyesi’nin çeşitli hediyeleri sunulurken, yarışmaya katılan tüm katılımcılara da sponsor firmaların çeşitli hediyeleri ve teşekkür belgeleri verildi.
Gelecek yıl da yemek yarışması ana yemek birincisi olan yine %Yüz Restoranda yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv