Alsancak Şenliği karnaval gibiydi

  • 0
  • 681
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği Alsancak Şenliği, binlerce kişinin katıldığı rengarenk ve ışıl ışıl bir kortejle başladı.
 
12’incisi düzenlenen Alsancak Şenliği’nin kortej yürüyüşü bu yıl ilk kez akşam saatlerinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Anıtı önünden başladı ve Alsancak İskelesi önünde son buldu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve sanatçıların katıldığı kortej yürüyüşüne İzmirliler de eşlik etti.
Kortej, geçtiğimiz yıllardan daha renkli görüntülere sahne oldu. Işıklı kostümlerle, ateş çemberleriyle, ışıklı çubuklarla  yürüyüşe katılan gösteri grupları sayesinde Alsancak Şenliği adeta karnaval havasında gerçekleşti. Korteje katılan Konak Belediyesi Roman Bandosu, tahta bacaklı sanatçılar, çizgi film karakterleri, pandomim sanatçıları, palyaçolar, izci çocuklar, Konak Belediyesi’nin mask atölyesi,  dans, halk oyunları ve ritim grupları renkli görüntüleriyle izleyenleri hayran bıraktı. 
 
Konak’ta hayat var
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 12. Alsancak Şenliği’ni İzmirlilerle birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu, ancak terörün bu mutluluklara gölge düşürdüğüne değinerek, “Şenliği erteleyip ertelemek konusunda kararsız kaldık. Reyhanlı’da yapılan hain saldırı sonrasında terörün ekmeğine yağ sürmemek için ertelememeye karar verdik. Terörün karşısında ne kadar güçlü durduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Şehitlerimize de nur içinde yatsın” dedi.  Kurumsallaşmış bir güzelliği İzmir’le özdeşleşmiş olan sanatçı Hakan Aysev’le yaşaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Tartan “Hayat sokakta güzel, hayat Konak’ta güzel, hayat sizlerle güzel” diyerek tüm İzmirlilere katılımları için teşekkür etti.
 
32 noktada gösteri
Gün içinde Alsancak’ın 32 ayrı noktasında çeşitli gösteri, sergi, dans ve dinleti ile güne başlayan İzmirliler akşam da kortej yürüyüşü sonrasında Hakan Aysev’in konseriyle doyumuz bir gece yaşadı. ‘Öykülerle Türk Filmi Aşkları’ konseptiyle sahne alan Aysev’e sahnede gazeteci yazar Ümit Zileli eşlik etti.
Zileli, kronolojik olarak Türk filmlerinden seçilen şarkıların ve dönemin hikayesini anlattıktan sonra Hakan Aysev de hafızalarda yer etmiş o şarkıları seslendirdi. Cahide Sonku ve Zeki Müren’in ‘Beklenen Şarkı’ filminde Zeki Müren’in seslendirdiği ‘Beklenen Şarkı’, 1965’te Kartal Tibet, Selda Alkor filmine ismini de veren ‘Senede Bir Gün’ gibi pek çok şarkıyı seslendiren Aysev, konserine Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan ve o dönemde yaşanan aşkı konu alan ‘İzmir’in Kavakları’ filminin türküsüyle devam etti. İzmirliler adeta Cumhuriyet coşkusuyla türküye eşlik etti. Türk Sineması’nda romantizmin doruk yaptığı yıllara damgasını vuran ‘Sevemez Kimse Seni’ şarkısı, ardından Erkan Oğur, Neşat Ertaş ve İbrahim Tatlıses’in türküleriyle coşkuya coşku katan Aysev ve Zileli İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv