Altını Çizdiğimiz Sözlerin Üstünü Çizmiyoruz

  • 0
  • 892
Yazı Boyutu:

Menderes İnşaatçılar Derneği’nin konuğu olan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Soylu, 1 yıl içerisinde Menderes’in gözle görülür şekilde değişeceğini söyledi.

Menderes İnşaatçılar Derneği ( MİDER) üyeleri, Maci’s Restoran’da Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile bir araya geldi. Buluşmada başkan Soylu, 5 yılda yapılacak yatırımlar hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.İnsanların özlemini gideriyoruz

MİDER’e, onuruna verdiği kahvaltıdan dolayı teşekkür eden başkan Soylu, “ İlçemizdeki inşaat sektörünün temsilcileriyle buluşmamızı sağlayan MİDER’e teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçti. Belki bu buluşmanın daha önce olması gerekiyordu ancak son 20 yıldır belediyemize gelen vatandaşlarımızdan daha fazlasını bir buçuk aylık süreçte ağırladık. 17 bin kişi bu süreçte belediyemizi ziyaret etti. Vatandaşlarımızın içinde büyük bir özlem varmış, biz bunu gördük. İnsanlar belediyemize gelip dertlerini anlatamamışlar, bu fırsat onlara verilmemiş. Göreve geldiğimiz gibi bu özleme noktayı koyduk. Belediye Menderes’in belediyesidir, benim oturduğum makam Menderesli vatandaşlarımızın makamıdır. Görevde bulunduğum sürece bu böyle olacak. 5 yıl boyunca halkımızı ağırlamaya devam edeceğiz, kapımız onlara hep açık. Hem onları ağırlayacağız, hem işimizi yapacağız”  ifadelerini kullandı.

Bir yılda büyük değişim yaşanacak
30 Mart’ın ardından hızlı şekilde çalışmalara başladıklarını anlatan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizde ilk olarak temizliğe önem verdik. Çevre yolundan Menderes’e girildiği zaman her taraf çöplükten, pislikten geçilmiyordu. Bunun önünü kestik. Bizim ilçemizden geçen herkes eğer merkeze girmiyorsa ne yazık ki Menderes’i kötü görüntüsüyle hatırlıyor. Haziran ayında sıcak asfaltlama başlayacak. Bunun ardından bizim asıl niyetimiz peyzaj çalışmasını yapmak. Belediye olarak bu yolu Menderes’e yakışır hale getireceğiz. İlçemize giren, çıkan veya geçen insanlar ilçemizi kötü görüntüsüyle değil güzelliğiyle hatırlayacak. Sahil bölgesinde güzel çalışmalar yürütüyoruz Seçimden önce söz verdiğimiz yol projelerimiz vardı. Onların ihalelerine çıkılıyor. O bölgenin de gelişimi hızlanmış olacak. İlçemizin içerisinde yapılması gereken çalışmalar var, onların proje çalışmalarına da başlandı. Bir buçuk aylık süreçte hem 17 bin kişiyi ağırladık, hem de seçim öncesi vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye başladık. Şu süreçte iki kere Ankara’ya ziyarette bulundum. İlçeye yapılması gereken yatırımlarla ilgili bakanlıklarda görüşmeler gerçekleştirdim. İnşallah bir yıl içerisinde Menderes’te gözle görülür bir değişikliği hep beraber yaşayacağız “diye konuştu. Sosyal anlamda yapılması gereken projeler olduğunu vurgulayan Soylu, “  Projelerimizin çalışmalarını başlattık.  Benim düşüncem buradaki vatandaşlarımızın daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Bu, sizleri de olumlu yönde etkileyecek. Bir yıllık sürede Menderes’te inşaatçı olmanın, Menderes’te müteahhit olmanın zevkini, mutluluğunu daha çok yaşamaya başlayacaksınız “ dedi.Sözümüz namusumuz

Dernek üyelerinin, ilçeye hastane ve üniversitekazandırılmasına yönelik sorularını cevaplayan başkan Soylu, “  Seçim öncesi altını çizerek verdiğimiz sözlerin, seçim sonrası hiçbir şekilde üstünü çizmiyoruz. Altını çizerek verdiğimiz her sözün hayatta olduğumuz sürece arkasındayız. Hastaneyle ilgili hazırlıklarımızı yapıp Sağlık Bakanlığı’na sunacağız. Önce yeri tespit etmemiz gerekiyor, bunun çalışması içerisindeyiz. Daha sonra alt yapı çalışmasını tamamlayıp dosyamızı hazır şekilde bakanlığa sunacağız. Belediyeye ait yerler yerine hazineye ait yerlere bakıyoruz. O yerlerle ilgili plan tadilatı yapılması gerekiyorsa onu yapıp bakanlığa gideceğiz. Bu konuyla ilgili çalışmamız devam ediyor. Hastane bizim namus meselemiz. Ya olacak ya olacak. Üniversiteyle ilgili yine yer konusunu çözmemiz gerekiyor. Önce imar çalışmalarının yapılması gerekiyor. 100 binlik planlar Ankara’da görüşülüyor. Bununla ilgili adımımızı da attık. Üniversiteyle ilgili yerin 100 binlik planlara işlenmesiyle alakalı leke çalışması yapılıyor şu anda, onu da oraya eklettik. İnşallah onaylanmasının ardından çok rahat şekilde çalışmasına başlarız” dedi. İmar düzenlemesine yönelik sorulan soruları da yanıtlayan Soylu, “ Bizim dönemimizde hiçbir şekilde kişiye yönelik uygulama olmayacak. Biz kişilerin menfaati için değil, genelin menfaati için yola çıktık” diye konuştu.

Hizmet kokan muhalefet istiyoruz
Meclis üye sayısının muhalefet kanadında fazla olmasıyla ilgili soruya cevap veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ CHP’li meclis üyelerine de söyledim. Benim 17 yıllık devlette hizmetim oldu. Bugüne kadar hiçbir zaman akçeli işin içinde olmadım. Yanlışın hep karşısında durdum. Doğru olan her şeyin yanında olduk. Vatandaş menfaatine olan her durumda inisiyatifimizi kullandık. Belediyede de aynı şekilde beni akçeli bir işin içinde kimse göremez, bulamaz. Birilerine menfaat, çıkar sağlayacak bir işle ilgili beni hiç kimse belediye meclisinde göremez. Bizim tek derdimiz var millete hizmet etmek, Menderes’e hizmet etmek, Menderes’i hak ettiği noktaya getirmek. Bu anlamda 78 bin insanımıza hizmet sunacak projelerle ilgili CHP’li meclis üyelerinin de bize destek olacağına inanıyorum. Millete hizmet noktasında destek olunmazsa bunun zararını belediye başkanı olarak ben görmem. Birincisi bunun zararını Menderes’te yaşayan vatandaşlarımız görür. İkincisi buna engel olanlar görür. Bunun hesabını da millete verirler. Umut ediyorum ki bu arkadaşlarımızda bize destek olacaklardır. Yanlış bir işin içerisinde olursak o zamanda karşımızda durmaları gerekiyor. Hizmet noktasında hizmet kokan bir muhalefet olması gerekiyor. İş yaptırmayalım, önünü keselim, bir sonraki döneme farklı hesaplar içerisinde olalım şeklinde bir zihniyetle yaklaşılması Menderesli vatandaşımıza zarar verir. İnşallah olmaz “ dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv