Amacımız çevre dostu yeşil üniversite olmak

  • 0
  • 690
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz’ın icraatını anlattığı sunumu;“Birikimi Harekete Geçirmek” EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Toplantıya Bornova  Kaymakamı KadriCanan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Semih Ötleş, Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Genel SekreterProf. Dr. Bülent Özkan,   öğretimelemanları ve idari çalışanlar  katıldı.Toplantı EÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanları tarafından verilen müzikziyafetiyle  başladı.

Eܒnüntarihine değinen Prof. Dr. Yılmaz, “Bugün Ege Üniversitesi’nin altıncı kezgerçekleştirdiği bir hesap verme günü. ‘Birikimi Harekete Geçirmek’ adı altındabu toplantıları başlatmıştık. Türkiye’nin 4. sırada kurulmuş olan EgeÜniversitesi Bornova’nın çınar ağacıdır. Bölge üniversitelerinin kurulmasındagarantörlük yapmıştır” dedi.

“EĞİTİM ÖĞRETİMDE KALİTEYİFEVKALADE ÖNEMSİYORUZ”
EgeÜniversitesi’nin dünyanın en iyi ilk beş yüz üniversitesine girmeyi hakkazandığını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin bizegönderdiği bir belgeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu belge, 2013-2014‘Dünya’nın En İyi 500 Üniversitesi’ sıralamasında Türkiye’den katılabilen 5Üniversite’den birinin de Ege Üniversitesi olduğunun sertifikasıdır. Eğitimöğretimde kaliteyi fevkalade önemsiyoruz. Uluslararası alanda rekabet edebilmekiçin kamu kaynaklarını bugün de olduğu gibi şeffaf bir şekilde kullanmakgerekiyor. Uluslararası başarımızı sürdürebilmek için bıkmadan, yılmadan,yorulmadan birikimi harekete geçirmek gerekli” diye ifade etti.

“AMACIMIZ YEŞİL ÜNİVERSİTE OLMAK”
İleriteknolojiyi kullanarak dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olmayıhedeflediklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Araştırma ve ileri teknolojikapasitesi yüksek olan ülkeler arasına girebilmek için yeni ürünler, patent veyeni süreçler yaratmalıyız. Hizmetlerimizin; akademik, sosyal ve ekonomik katmadeğerler yaratmasını sağlamalıyız. Gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeyeatmadan, bugünün ihtiyaçlarını çevre dostu bir şekilde ‘Yeşil Üniversite’olarak karşılamalıyız”  dedi.

“YENİ BÜTÇE KAYNAKLARININYARATILMASI GEREKİYOR”
Gereksinimlerininneler olduğunu anlatan Prof. Dr. Yılmaz, “Eğitimde ve araştırmada kaliteninbelgelendirmesi, çok disiplinli AR-GE ve iş birliği kültürünün arttırılması,Ege Üniversitesi mezunlarıyla iletişim ve işbirliğinin artırılması, yeni bütçekaynaklarının yaratılması, bağış ve destekler sağlanması, teknoloji geliştirmebölgesi oluşturulması gereklidir” diye konuştu.

Prof.Dr. Yılmaz, 2012-2013 yılları arasında 2 Adet Meslek Yüksekokulu,   2 AdetÖlçme Değerlendirme- Çocuk Eğitimi Merkezi, 14 Adet Lisans ve ÖnlisansProgramı, 34 Adet Yüksek Lisans ve Doktora Programı, 5 Adet Uzaktan EğitimProgramı, 1Adet Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi açtıklarını söyledi.

2012yılında TÜBİTAK Akedemik AR-GE desteklerinden en fazla yararlanan 3. Üniversiteolduklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, 2013’te bu gelirin 24 kat artırıldığınıvurguladı. 
Haziran ayında İletişim Fakültesi ve EdebiyatFakültesi’nin yeni binasının açılışının olacağını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz,yeni lojman ve yeni bir hastanenin projesinin müjdesini verdi.

Prof. Dr. Yılmaz konuşmasınıHenry Ford’un “Bir araya gelmek başlangıçtır; bir arada durabilmekilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır” sözü ile tamamladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv