Amatör Spor Kulüpleri ne durumda

  • 0
  • 780
Yazı Boyutu:

CHPİzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli,kamuoyunda Bütünşehir Yasası olarak bilinen kanununla yapılan değişikliğinamatör spor kulüplerini nasıl etkilediğini sordu ve konuyu Meclis gündeminetaşıdı. Türeli, belediye gelirlerinden amatör spor kulüplerine ayrılan payınyüzde 0,7’den yüzde 3’e çıkarılması amacıyla kanun teklifi verdiğini dehatırlatarak “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için sporun ve sporyapmanın özendirilmesi gerekmektedir” dedi.

CHP’li vekil “Söz konusu düzenleme, zaten güçlükle ayaktakalmaya çalışan amatör spor kulüplerine ciddi bir darbe indirmiştir. Buçerçevede, gençleri kahve köşelerinden kurtaran, zararlı alışkanlardan koruyanve sosyal fayda sağlayan amatör spor kulüplerinin bu görevlerini yerinegetirmeleri güçleşmiştir.  Diğertaraftan, bu düzenleme sosyal devlet olmanın en önemli sorumluluklarından biriolan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora yönlendirilmesi düşüncesiile ciddi biçimde çelişmektedir” diyerek Gençlik ve Spor Bakanına yazılı vesözlü olmak üzere iki ayrı önerge verdi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin sorularışöyle:

-Böyle bir kanun değişikliğine neden ihtiyaç duyulmuştur? 

-Söz konusu düzenlemeden amatör spor kulüplerinin olumsuzetkilendiği düşünmüyor musunuz?

 -Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için sporunve spor yapmanın özendirilmesi gerektiği düşüncesine katılıyor musunuz?

-Söz konusu yasa hükmünün değiştirilmesi ile ilgili olarakBakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa, hangiaşamadadır? Yoksa, neden yoktur?


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv