Anadolu’nun kültür değerleri korunmalı

  • 0
  • 716
Yazı Boyutu:

Türk mutfak kültürü alanında yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Artun Ünsal, Anadolu kültür değerlerinin globalleşen dünyada korunması gerektiğini ifade etti.

Gıda Mühendisleri Odası Ege Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği’nin konuğu olarak Ege Üniversitesi’nde “Kültür olarak gıdalar” konulu söyleşiye katılan Prof. Dr. Artun Ünsal, kültürü “İnsan topluluklarının doğal şartlar içinde her türlü gereksinimlerini karşıladıkları maddi ve manevi değerler bütünü” olarak tanımladı.
Prof. Dr. Ünsal “Anadolu'daki insanla, kentli insanın misafir ağırlamadaki farklılığı, yapılan alışverişlerdeki selamlaşmalar, muhabbetler ve daha birçok şey bizlere kültürün çeşitliliğini gösteriyor. Anadolu insanının yerinde görülmesi gerekir. Globalleşen dünyada bu değerlerin daha çok korunmaya ihtiyacı olduğuna inanarak Anadolu yolculuklarımı heyecanla devam ettiriyorum” diye konuştu. İnsan ve doğa etkileşiminde sahip olunan değerler olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ünsal, “Süt kültürü olan yöreler süt ve süt ürünleri üretimine, otu bol olan yöreler ise bu çeşitliliğe sahip çıksın” dedi.
“İlgi, bilgi, sevgi ve disiplin rehberiniz olsun” diyerek konuşmasını bitiren Prof. Dr. Artun Ünsal’a Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Başkanı Hülya Yılmaz, çiçek ve plaket takdim ederek, teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Artun Ünsal söyleşiden sonra okuyucuların kitaplarını imzaladı.
Prof. Dr. Artun Ünsal Paris Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra kariyerine Siyasal Bilimler alanında ve akademik olarak devam ettirdi. Hürriyet gazetesi Paris temsilciliğini yürüttükten sonra Galatasaray ve Boğaziçi Üniversiteleri'nde dersler verdi. Benim Büyük Lokantalarım, Süt Uyuyunca, Ölmez Ağacın Peşinde başlıklı kitaplarını yayımlayan Prof. Dr. Ünsal, Osmanlı mutfak kültürü üzerine yaptığı incelemelerle Türkiye'nin yerel kültürel değerlerinin bilinmesini ve korunmasını sağladı.İZMİR(Ege Ajans/ Şeyma Özsu- Sibel Yıldırım - Samet İzan)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv