Anadolu’dan Balkanlara şenlik heyecanı

  • 0
  • 768
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi buhafta, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte 2.Sonbahar Şenliği’, Ege Efe Kültür Derneği ile işbirliği ile ‘Ege’den Anadolu’yaEfe Yüreği Festivali’ni düzenliyor. İki farklı kültürün geleneklerininyaşatılacağı etkinliklere tüm İzmirliler davetli 

Bornova Belediyesi 27 EylülCuma günü, Ege Efe Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen “Ege’den Anadolu’yaEfe Yüreği Festivali’nde İzmirlileri buluşturacak. Festival, Uğur Mumcu Kültürve Sanat Merkezi’nde saat 16.00’da gerçekleştirilecek Levent Yavuz’un ‘Portreler’isimli fotoğraf sergisi açılışıyla başlayak. Fotoğraf sergisi kapsamında Derneküyelerinin atölye çalışmalarıyla ortaya çıkardığı ebru eserleri desergilenecek. Daha sonra Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’ndasaat 18.00’den itibaren panel, zeybek gösterisi ve Kültür Bakanlığı MüzikTopluluğu’nun konseri gerçekleşecek. “Kurtuluş Savaşı ve Efelik” konulu paneleAytekin Sözen, Ali Bektaş ve Burhanettin Şenli konuşmacı olarak katılacak.
 


İkinci Sonbahar Şenliği 
Bornova Belediyesi’nin İzmirBalkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenlediği “2.Sonbahar Şenliği” de birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. 29 EylülPazar günü Pınarbaşı’ndaki Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nda 11.00 ile 18.00saatleri arasında herkese hitap edecek etkinliklerin düzenleneceği Şenlikkapsamında, Teodora, Faruk Yılmaz, Hüsenka ve Berke Güneş sevilen şarkılarınıseslendirecek. Bornova Belediye BaşkanıProf. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2. Sonbahar Şenliği ve ‘Ege’den Anadolu’ya EfeYüreği Festivali’ne tüm İzmirlileri davet etti. İki etkinliğin de Anadolu’nunve Balkanların asırlık kültürlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara aktarılmasındaköprü görevi göreceğini söyleyen Başkan Sındır, “Görev süremiz boyunca farklıkültürlerin yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelikçalışmalara önem verdik. Bu alanlarda onlarca etkinlik, konser, sergi, paneldüzenledik. Bundan sonra da Anadolu’da ve Balkanlar’da yaşatılmış kültürelzenginliklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için üzerimize düşeni yapmayadevam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv