Anıtkabir ve Mevlana gezisi bir arada

  • 0
  • 1.044
Yazı Boyutu:

Daha önce binlerce kadın için başta Çanakkale olmak üzere‘Kent Gezileri’ düzenleyen Bornova Belediyesi, Ulu Önder Mustafa KemalAtatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. Yılı’nda dev bir organizasyon dahabaşlattı. Bu kez erkeklerin de dahil olduğu program kapsamında Ankara ve KonyaGezisi düzenleniyor. Rekor katılımın beklendiği gezinin ilk turu 10 Kasım’dagerçekleştirildi. 400’ü aşkın Bornovalı, bu özel günde hem Anıtkabir’i, hem deMevlana Türbesi’ni görme şansı buldu

18 Mart Haftası’nda 10bini aşkın kadını Çanakkale’ye götüren Bornova Belediyesi, şimdi de Anıtkabirve Mevlana Gezisi düzenliyor. Bu kez erkeklerin de yer aldığı program, KazımDirik Mahallesi ile 10 Kasım’da başladı. 400’ü aşkın Bornovalı, Ulu ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. Yılı’nda, önce Konyaardından da Başkent Ankara’ya gitti.

‘‘Bu gezi çok anlamlı’’
Bornova CumhuriyetMeydanı’ndan kalkan otobüsleri, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır uğurladı. Hareket öncesi otobüslere binerek, geziye katılanBornovalılara iyi yolculuklar dileyen Başkan Sındır, ‘‘Hem Anıtkabir’de hem deMevlana’da bizler için de dua edin’’ dedi. Aynı program içerisinde yer alanAnkara ve Konya Gezisi’nin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Sındır,‘‘Bornovalılar bizi biz yapan değerlere ve isimlere her zaman sahip çıkıyor. 18Mart’ta başlattığımız gezilerle 10 bini aşkın kadınımızı Çanakkale Şehitliği’negötürmüştük. Bu gezimizi de yine vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerinegerçekleştiriyoruz. Hem Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ebediistirahatgahı olan Anıtkabir’i, hem de Anadolu’nun en önemli düşünürlerindenolan Mevlana’nın türbesini aynı program içerisinde ziyaret etmek çok anlamlı veözel olacak’’ diye konuştu.

20 bin kişi gidecek
10 Kasım’da başlayangeziler, yoğun ilgiden dolayı 2014 yılında da devam edecek. Pazartesi vePerşembe günleri olmak üzere her hafta iki mahalle Anıtkabir ve MevlanaTürbesi’ne götürülecek. Gezilere katılmak isteyen Bornovalılar’ın15 Kasım’akadar mahalle muhtarlıklarına başvuru yapması gerekiyor. Devam eden kayıtlarabakıldığında yaklaşık 20 bin vatandaşın gezilere katılacağı tahmin ediliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv