Ankara Caddesi’ne 250 palmiye

  • 0
  • 612
Ankara Caddesi’ne 250 palmiye
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturmak için renkli çalılar, ağaçlar ve gece ışıklandırmalarıyla düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.  Bornova Ankara Caddesi ile Gaziemir Akçay Caddesi’nde yürütülen çalışmalar, proje alanlarının yoğun trafik bölgesi olması ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle gece yapılıyor.

Düzenleme kapsamında, kente İstanbul ve Ankara yönünden giriş bölgesi olan Ankara Caddesi’ne 150 adet palmiye ağacı dikildi. Yaklaşık 4 kilometrelik güzergah boyunca 10 metre aralıklarla yerleştirilen palmiye ağaçlarından 100 adet daha dikileceği bildirildi.  Orta refüj boyunca yapılan çalışma kapsamında zemine renkli çalı  gurubu bitkiler dikilirken, gece görselliğinin artırılması için de estetik aydınlatma elemanları konuluyor.    

Gaziemir Akçay Caddesi’nde ise orta refüjdeki parkeler sökülerek yeşil alan artırıldı. Bu bölgeye dikilen renkli çalılar ile orta refüjde görsel zenginlik oluşturuldu. Damlama sulama sistemi kurulan yeşil alanlarda zeminden aydınlatma yapılarak gece ışıl ışıl bir görünüm elde edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, etap etap yapacağı çalışmalar ile tüm kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturacak.     

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv