ANKARA ‘YOLCU’SU KALMASIN!

  • 0
  • 1.302
ANKARA ‘YOLCU’SU KALMASIN!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç ve dernek temsilcileri CHP İl Başkanı Bedri Serter’i ziyaret etti. CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Bilginç, “CHP’den milletvekili aday adayı olduk. Halk oyunlarımızın ve müziğimizin devlet politikası olmasını istiyoruz. İzmir’deki köylerimizle tam destek halindeyiz. Ulusalcıyız. Evimize gelen biri babamıza küfür etse belki susarız ama Atatürk’e laf söylese ağzını burnunu kırarız” dedi.
 
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç ve dernek temsilcileri CHP İl Başkanı Bedri Serter’i ziyaret etti. Temsilciler CHP İzmir İl Başkanlığı’na kültür ve geleneklerini yansıtan yöresel kıyafetler giyerek geldi.
 
ATATÜRK’E LAF SÖYLEYENİN…
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Yolcu Bilginç, 12 ilde örgütlü bir dernek olduklarını söyledi, genel merkezlerinin İzmir olduğunu belirtti. Derneğim 8 yıldır faaliyette olduğunu ifade eden Bilginç, “ 12 yılda 300 köy gezdim. Hep dernek ve kültür işlerinde çalıştık. Siyasi bir amacımız olmadı. Amacım TRT’de bağlama sanatçısı olmaktı ama imam hatip mezunu olamadığım için bizi yapmadılar. Bundan sonra siyasette temsil edilelim dedik. Dernek üyelerimiz ‘Tahtacı olması önemli değil.  Bu derneğe emek döken birisi olsun’ dediler. Ağız birliğiyle bizi bu işe sürdüler. CHP’den milletvekili aday adayı olduk. Halk oyunlarımızın ve müziğimizin devlet politikası olmasını istiyoruz. İzmir’deki köylerimizle tam destek halindeyiz. Ulusalcıyız. Evimize gelen biri babamıza küfür etse belki susarız ama Atatürk’e laf söylese ağzını burnunu kırarız” dedi.
 
12 İLDE TEK ADAY
Aday olacağı bölge hakkında da konuşan Bilginç, “Bölge yok. Çanakkale olur, Balıkesir olur, Aydın olur. Antalya olur. 12 ilde tek bir adayımız var. Bu gücü ne ön seçimle ölçebilirler ne de yoklamayla ölçebilirler. 12 ildeki herkese sorsunlar tek bir kişi Yolcu’yu istemiyoruz derse aday olmayacağım” dedi.
 
EVİNİZ GİBİ GELİN
Hedeflerinin AK Parti iktidarından kurtulmak olduğunu  ifade eden İl Başkanı Serter, şöyle devam etti, 
“ Kurtulamazsak vahim dönemler yaşayacağız. Bunu başka şehirlere de aktarmak mecburiyetindeyiz. Benim hedefim o…Biz köklü bir partiyiz. Ama kozlar iktidarın elinde. Söyledikleri seçim vaatleri hepsi yalan. Bunların yaptıkları da alenen ortadadır. Sizlerden rica ediyorum CHP’ye ve çıkan adaylara sonuna kadar destek verin. CHP iktidarına susamış bir Türkiye var. Artık Ankara’ya gittiğimizde bakanlıklarımıza girelim. Türkiye nasıl idare edilirmiş gösterelim.  Burası hepimizin, bu yuva herkese aittir. Ben olmasam da bu kapı sizlere açıktır. Çekinmeden eviniz gibi gelin” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv