Anlaşılabilir olmanın mutluluğunu yaşıyorlar

  • 0
  • 390
Anlaşılabilir olmanın mutluluğunu yaşıyorlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi işitme engelli vatandaşlarına özel hizmet sunuyor.  Personeline işaret dili eğitimi veren Buca Belediyesi, işitme engelli vatandaşların belediyedeki istek ve taleplerine hızlı çözümler üretebiliyor.

Buca Belediyesi’nin ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi amacıyla personeline verdiği işaret dili eğitimleri ile artık engelli vatandaşlar sorunlarına anında çözüm buluyor. Her birimden bir personele verilen eğitimle belediye ile doğru iletişim kuran işitme engelli vatandaşlar, sorunlarına hızlı çözümler bulmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleşen işaret dili kursunda, işaret diliyle basit cümle yapıları, sıfatlar, fiiller, soru cümleleri ve diyalog örnekleri ile parmak alfabesi öğrenen belediye personeli, işitme engelli vatandaşların talep ve isteklerini rahatlıkla anlıyor, kısa zamanda çözümler üretiyor. İşitme engelli vatandaşlar ise sorunlarına hızlı çözümler bulunmasının yanı sıra anlaşılabilir olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sorunlara anında çözüm
Emlak vergisini öğrenmek için geldiği belediyede karşısında kendini anlayan personeli görünce çok mutlu olan Bucalı işitme engelli Meryem Çoban, personel ile kurduğu doğru iletişim ile isteğine hızlı çözüm bulurken; emeklilik dilekçesinin nasıl yazılacağını öğrenmek için Buca TİM Engelliler Masası’na başvuran işitme engelli Seher Yılmaz da personele isteğini kolaylıkla anlattı, neler yapması gerektiğini öğrendi.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv