APİKAM’da “Köy Enstitüleri” konuşulacak

  • 0
  • 637
APİKAM’da “Köy Enstitüleri” konuşulacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konusu, özgün eğitim modeli ile bir döneme damgasını vuran “Köy Enstitüleri” olacak.
 
Kent tarihinin ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirlileri değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zühal Çetin Özkan’ın  “İzmir Sinemaları”  ile konuk olduğu “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu Prof. Dr. Kemal Kocabaş olacak.

27 Nisan Çarşamba günü saat 18.00'da başlayacak söyleşinin konusu “76. Yılında Köy Enstitüleri ve İzmir Kızılçullu Köy Enstitüsü” olacak. Kocabaş katılımcılara, belgesel film gösteriminin ardından 1940 yılında öğretmen yetiştirmek için kurulan ve 1954 tarihinde kapanan, özgün eğitim modeli ile bugün hala konuşulan Köy Enstitüleri ve İzmir’deki Kızılçullu Köy Enstitüsü hakkında bilgiler verecek.
İzmir Yüksek Öğretmen Okulu ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Kemal Kocabaş, “Fizik Eğitimi”, “Eğitimin Güncel Sorunları” ve “Köy Enstitüleri” ile ilgili yayınlar çıkardı. 2001 yılında İzmir’de kurulan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin Genel Başkanlığı’nı yapan Kocabaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Araştırma Merkezi Müdürlüğü yapıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv