Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde Ücretsiz Yarıyıl Tatili Atölyeleri

Bornova’daki Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde “Yarıyıl Tatili Atölyeleri” başlıyor. Sömestr boyunca tarihi binasında minikleri ağırlayacak olan Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde hem öğretici hem de yaratıcı etkinlikler gerçekleşecek

  • 0
  • 744
Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde Ücretsiz Yarıyıl Tatili Atölyeleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova’daki Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde “Yarıyıl Tatili Atölyeleri” başlıyor. Sömestr boyunca tarihi binasında minikleri ağırlayacak olan Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nde hem öğretici hem de yaratıcı etkinlikler gerçekleşecek. 5-7 ve 8-10 yaş grupları için düzenlenen atölye çalışmalarında çocuklar, denizi ve denizciliği sergiyi gezerek keşfederken “Yönümü Buluyorum”  ve “Denizde Keşif” etkinlikleriyle de öğrendiklerini pekiştirecekler.
 
Yönümü Buluyorum
5-7 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bu etkinlik masal eşliğinde başlayacak. Atölye, yaratıcı harita oyunu ile çocuklara denizde yön bulma teknikleri öğretilecek.
 
Denizde Keşif
8-10 yaş aralığındaki çocuklara dönük bu faaliyette ise denizcilikle ilgili terimlerin, rüzgarın yön üzerindeki etkisinin ve izbarço düğümünün öğretilmesi amaçlanıyor.
 
Sömestr tatili boyunca Salı, Peşembe ve Cumartesi günleri 5-7 yaş arası çocuklar için 14.00-15.00, 8-10 yaş arası çocuklar için 15.30-16.30 saatleri aralığında gerçekleşecek ücretsiz atölye çalışmaları için (0232) 342 10 11 nolu telefondan randevu alınarak katılım sağlanabilecek.    
 
*Arkas Sanat Merkezi sergi kurulumu nedeni ile sömestre döneminde geçici olarak kapalıdır.
 
Arkas Deniz Tarihi Merkezi Hakkında
İzmir Bornova’da bulunan Arkas Deniz Tarihi Merkezi, geçmişi 1800’lere kadar uzanan binasında, denizcilik mirasının yüzlerce yıllık tanıklarını somutlaştırarak hem tarihe ışık tutmak hem de sektördeki gelişimi göstermek amacıyla 2012 senesinde açıldı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından 30 yılı aşkın süredir büyük titizlikle bir araya getirilen gemi maketleri, tablolar ve gemi antikalarından oluşan koleksiyonun bir bölümü bu mekanda sergileniyor. Seçkide yer alan, her biri usta ellerle şekillenen maketler, temsil ettikleri dönemin efsane gemilerine tekrar hayat veriyor. Merkezde, M.Ö. 1000 yılından başlayarak, 20. yüzyıla kadarki süreci yaşatan gemi modelleri ve resimler ile ziyaretçilere denizcilik sektöründeki gelişimi göstermek amaçlanıyor. Arkas Deniz Tarihi Merkezi, 129 gemi maketi, 130 parça gemi antikası ve 120 adet deniz temalı resimle tüm ziyaretçileri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.
 
1862 Amerika iç savaşında Lincoln Muhabere gemisi olarak kullanılan nehir gemisi RIVER QUEEN, Çanakkale harekatının kaderini değiştiren ve "dünyanın en ünlü mayın gemisi" unvanını kazanan NUSRET, Atatürk’ü Samsun’a taşıyan BANDIRMA, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hawaii’deki Amerikan Pasifik filosunda yer alan ve Japonlar tarafından bombalanmayan tek gemi olan ANKARA, Jules Verne’nin “Denizler Altında Yirmi Bin Fersah” eserinde yer alan, hayal ürünü denizaltı NAUTILUS, ilk seferlerinde denizlere gömülen WASA ve TITANIC, Amerika kıtasının keşfinde kullanılan SANTA MARIA – NİNA – PİNTA karavelleri ve 20. yüzyıl başındaki mübadelede yüzlerce yolcuyu taşıyan ve Bedri Rahmi Eyüboğlu, Rıfat Ilgaz gibi pek çok ünlü yazarlara esin kaynağı olan GÜLCEMAL ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’na girme sebeplerinden biri olan YAVUZ - MİDİLLİ gemileri Arkas Deniz Tarihi Merkezi’nin dikkati çeken eserlerinden bazılarını oluşturuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv