Aşçıların duayeni vefat etti

  • 0
  • 634
Aşçıların duayeni vefat etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli aşçıların duayeni Nevzat Usta (Nevzat Peker) Lenfoma Kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Hastalığın ilerlemesi ve bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu vefat eden aşçılık mesleğinin duayenlerinden- İzmir Aşçılar Derneğinin onursal BaşkanıNevzat Usta’nın ölümü öğrencileri başta, sevenlerini üzüntüye boğdu.
73 Yaşındaki Nevzat Usta, bu gün Üçyol Bahçelievler Camii’nde İzmir Aşçılar Derneği üyeleri ve ağırlığını turizm camiasının oluşturduğu kalabalık bir seveninin katılımıyla kılınan ikindi namazından sonra memleketi olan Mengen’de toprağa verildi. 

NEVZAT USTA (PEKER)
Mesleki yaşamı boyunca çok sayıda ünlü aşçı yetiştiren Nevzat usta 1942 yılında Mengen Gökcesu’da doğdu. 50 senedir sürdürdüğü meslek hayatını 2000’li yıllarda noktaladı. Mesleğe 1955 yılında bulaşıkhaneden başladı ve İstanbul Park Otel, Hilton Otel, Çınar Otel ve İzmir Büyük Efes Oteli, Princes  gibi büyük otellerde çalıştı. 1995 yılından emekli oldu. 10 sene de Princes ve Büyük Efes Otelleri’nde Krallara Kraliçelere ve Devlet büyüklerine hizmet etti.  Peker, en son ödülünü geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Turizm haftası’nda aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv