"Aşık" kurtarıldı, duygusal anlar yaşandı

Karşıyaka Tuna Mahallesi'nde iki bina arasına sıkışan "Aşık" adlı kedi, dün gece belediye ekipleri tarafından duvar delinerek kurtarıldı.

  • 0
  • 844
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Tuna Mahallesi'nde iki bina arasına sıkışan "Aşık" adlı kedi, dün gece belediye ekipleri tarafından duvar delinerek kurtarıldı. Şaşkınlık yaşayan kedi sahibine teslim edilirken duygusal anlar yaşandı. Aşık'ın kurtarılmasında destek olanlara teşekkür eden sahibi Yasemin Saymaz, "Depremden bu yana kayıptı. O zamandan beri oradaysa ve hayatta kaldıysa bu bir mucize" diye konuştu.
 
TUGAY HAREKETE GEÇTİ
Kurtarılan kedinin durumu dün akşam saatlerinde sosyal medyada paylaşıldı. 5 gün önce iki bina arasında olduğunun fark edildiği, ancak çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtilirken duyarlı vatandaşlar paylaşımın kısa sürede etkileşimini artırdı. Paylaşımı görmesi üzerine harekete geçen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tuna Mahallesi'ne gelerek durumu inceledi. Duvar kırılmadan kedinin kurtarılamayacağı sonucuna varan Tugay, Karşıyaka Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü mühendislerinin görüşünü alarak binanın taşıyıcı bölümlerine zarar vermeden merdiven boşluğu duvarından kırma işleminin gerçekleşeceği noktanın belirlenmesini sağladı. Ardından destek istediği İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yaklaşık 1 saat süren operasyonla duvarı delerek kediyi kurtardı.
 
"MUTLULUĞA ORTAK OLDUK"
Kedinin çıkarılmasının ardından Başkan Tugay, "Bu akşam hepimizi mutlu eden bir şey yaşadık. Kedisine kavuşan Yasemin hanımın mutluluğuna ortak olduk.

 Depremden beri kayıp olan kedi “Aşık” iki apartman arasında sıkıştığı yerden duvar delinerek, İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ve Karşıyaka Belediyemiz ekiplerinin ortak çalışması ile çıkarıldı.  Bu güzel anların yaşanmasında emeği olan duyarlı vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İyilikler ve güzellikler tüm Karşıyaka’mızın ve tüm ülkemizin olsun" şeklinde konuştu.
 
BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Kedisinin kurtarılması üzerine büyük sevinç yaşayan Yasemin Saymaz, şunları söyledi: "Aşık ve Maşuk isimli kardeş iki kedim vardı. Aşık depremden bu yana kayıptı. Deprem sırasında ben evde değildim. Depremde iki bina arasında yarık açıldı. Aşık büyük ihtimalle deprem sırasında balkondaydı ve açılan yarıktan girdi. Apartman 20 gündür kapalıydı. Aşık karanlıkta 42 gün boyunca yaşamış. Bu bir mucize. Hep dua ettim. ‘Allah’ım sahibi sensin, ben değilim. Sen verdin, sen aldın, sen bilirsin’ dedim. Çok aradım, bulamadım ama yaşadığından emindim. Bu mucizenin kaynağı teslimiyet. Aşık’ın mamalarını hep kuşlar alır götürürdü. Kuşların kedi mamasını yemesine şaşırırdım. Belki de Aşık’ı kuşlar besledi. Çok şükür. Ne zaman Yaradana teslim olsam bir mucize ile karşılaşıyorum."

"YAŞAMASI İMKANSIZ"
Kedi Aşık'ın 30 Ekim'deki depremden bu yana iki bina arasında yaşamasının imkansız olduğunu belirten Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, "Muhtemelen deprem sonrasında sokakta yaşamıştır. 4-5 gün önce evine dönmeye çalışırken iki bina arasına düştüğünü tahmin ediyoruz" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv