Aslan, belediyeciliğin kitabını yazdı

  • 0
  • 675
Yazı Boyutu:

İsmi İzmir BüyükşehirBelediye Başkan adayları arasında geçen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ürünü olarak kaleme aldığı ‘Dost Kapısı Belediye’isimli kitabını basınla paylaştı. Aslan, “ Dost Kapısı Belediye tıpkı bir elfeneri gibi her belediye başkanının yolunu aydınlatacak çapta bir kitaptır.Okuyucular, kitapta dürüst, adil, demokrat ve sosyal belediyecililikanlayışının yanı sıra kendisini halka hizmete adamış, üretken ve projeci biryöneticinin de fotoğrafını görecek” dedi. 

Çağdaş sosyal belediyecilik uygulamalarından kenti markayapacak projelere, yepyeni bir yönetim anlayışından kentsel dayanışmaya kadarbirçok çarpıcı görüş ve analize yer verdiği kitabın tanıtım toplantısındakonuşan Aslan, dost kavramının önemine vurgu yaparak, “Bu ifade yardımlaşmayı,dayanışmayı, zor zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz ‘el uzatmayı’ içeren sıcak veerdemli bir kavramdır” dedi. Kitabında, kent yönetiminde insan sevgisini, hizmeti,paylaşmayı yasalar çerçevesinde kurallara bağlayarak ve yeni görev tanımlarıoluşturarak, hizmet sunabilmenin yöntemlerini anlattığını kaydeden Aslan, “Dost Kapısı Belediye, şeffaf, hesap verebilir, insan ve hizmet odaklı,dayanışmacı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini ve vergi ödeyenyurttaşların haklarını, belediye yönetiminden beklentilerini, bu beklentilerinkarşılanmasında uygulanacak ilkeleri, uyulacak hukuksal ve yönetsel kurallarıbir bütünlük içinde anlatan başucu kitabıdır. Bu kitapta, dürüst, adil,demokrat, özgürlükçü ve katılımcı sosyal belediyeciliğin nasıl olmasıgerektiğine ilişkin anlayışı ve felsefeyi bulacaksınız. Ayrıca yine belediyeyönetiminde karar verme ve uygulama mekanizmanlarının yasal alt yapısı ile kamukaynaklarının verimli kullanılmasına ilişkin özeni ve ilkeleri göreceksiniz”dedi.  

KENTSEL DAYANIŞMA…
Demokrasinin bel kemiğini oluşturan katılımcılığın, Atatürkilkelerinden olan ‘Halkçılığın’ belediye yönetimlerinde uygulanması olduğunubunun genel adının ise ‘Halkçı Belediyecilik’ olarak ifadelendirildiğinivurgulayan Aslan, şunları söyledi: “Halkçı belediyeciliğin güncel tanımı daDost Kapısı Belediyecilik’tir. Bunun uygulama alanını şekillendiren temel ilkede ‘kentsel dayanışma’dır. Kentsel dayanışma, insan onurunu koruma dikkatini vetitizliğini göstererek, yardıma ihtiyaç duyan kesimlerin imdadına koşmak veonların ihtiyaçlarını bir sistem ve kurallar bütünü içinde karşılamaktır.Kentsel dayanışma, kentte yaşayanlar arasında birlik-beraberliği, sevgiyi, barışı,dayanışmayı ve kentlilik bilincini oluşturmayı hedeflemektedir. Kentseldayanışma çocukları, yaşlıları, muhtaçları, kimsesizleri, yoksulları kapsayanbir hizmet örgütlenmesidir. Bu hizmetin Büyükşehir bünyesinde oluşturulacak birDaire Başkanlığı’nca yürütülmesi öngörülmektedir.”

MUHTAÇLARA EĞİTİM, SAĞLIK VE DAYANIŞMA KARTI…
‘Dost Kapısı Belediye’cilik anlayışı çerçevesindeihtiyaç sahiplerinin de önemli bir yer bulduğunu da belirten Aslan, “ Bu hizmetyürütülürken bütçeye kaynak aktarılacak, ihtiyaç sahipleri için bir kütükhazırlanacak, bu kütük her yıl yenilenecek, ‘Dayanışma Kartı’ düzenlenecek vebu kart evli çiftlerden kadına verilecektir. Kartla anlaşmalı alışverişmerkezlerinden alkollü içkiler hariç temel ihtiyaç maddeleri alınabilecektir.Ayrıca düzenlenecek ‘Eğitim Kartı’ ve ‘Sağlık Kartı’ ile de öğrencilere bursverilecek, belediye hastanesi ve sağlık birimlerinde de ücretsiz sağlık hizmetisunulacaktır.  Tüm bu hizmetler denetimeaçık olaca; yasalara ve kurallara uygun olacak, yönetmelik çerçevesinde, DaireBaşkanlığı tarafından koordine edilecektir. Okuyucular bu kitapta insansevgisini, dayanışmayı, kolay ve sağlıklı yaşanabilir kent yönetimininanahtarını ve kendisini halka hizmete adayan üretken, projeci bir yöneticininde fotoğrafını görecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv