Aslan: ''İzmir 2050'yi Hedeflemeli''

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye’nin 2017 yılının son çeyreğinde yakaladığı büyümeyle 2018 yılına umutla girdiğini ve İzmir için de aynı umudu taşımak istediklerini söyledi.

  • 0
  • 440
Aslan: ''İzmir 2050'yi Hedeflemeli''
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türkiye’nin 2017 yılının son çeyreğinde yakaladığı büyümeyle 2018 yılına umutla girdiğini ve İzmir için de aynı umudu taşımak istediklerini söyledi. 2017 yılında yakalanan ekonomik büyümeye önemli katkı sağlayan İzmir’in giderek büyüdüğüne dikkat çeken Aslan, “Ancak bu büyümeyle birlikte kent sorunlarını aynı hızda çözme de bir sıkıntı var. Örneğin alt yapı eksikliği, ulaşım sorunlarını çözmedeki hızımızı, büyüme hızımıza yetişmiyor. Biri tavşan, diğeri kaplumbağa hızında ve aradaki uçurum giderek artıyor” dedi.
 
2018 ÇÖZÜM YILI OLSUN
İzmir'in gelecek projeksiyonunun nüfusun 8 milyonu bulacağı 2050 yılına çevirmesi gerektiğini söyleyen ASLAN, “İzmir yerinde sayan bir şehir değil. Nüfusumuz artıyor, sorunlarımız da büyüyor. Bunların çözümü şart ama hep sorunları çözme peşinde olursanız bu sizi yormakla kalmaz bitirir. Hedef koymalısınız. 2050 yılında tüm sorunları çözmüş, en azından çok önemli olanlarını bitirmiş bir şehir olacağız demelisiniz. Bunun için de yerel yönetimler, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları 2050 yılı hedefine göre projeler üretip, üzerinde tartışıp hayata geçirmek zorunda” diye konuştu.
 
ULAŞIMDA EN İLERİDEYİZ AMA TRAFİK ÇİLESİ BİTMİYOR
İzmir'in toplu taşımada Türkiye'ye örnek olabilecek bir yaklaşım sergilediğini söyleyen Aslan şöyle devam etti:
“Raylı sistemi bizim gibi gelişmiş başka kent yok. Kentin dört bir yanı birbirine bağlandı. Deniz ulaşımımız var, tramvayımız var, alt geçidimiz, üst geçidimiz, uçan yolumuz, akıllı sistemlerimiz var ama yine de trafik sorununu çözemedik. Bir de bunların olmadığını düşünün. Otopark ayrı bir dert. Bir kentin otopark sorunu olması başka bir şey bunun toplumsal huzursuzluğa neden olması ayrı bir şeydir. Bunlar uzun yıllardır alarm veren konular ve hala işin içinden çıkabilmiş değiliz”
 
ÇOCUKLARIMIZ İŞ ARIYOR
İzmir’in istihdam yaratma konusunda büyük bir sorunu olduğunu söyleyen Aslan, “Bu kentte doğup, burada yaşayan, burada okuyan ve mezun olan çocuklarımız, gençlerimiz, bu kente iş bulamıyor. Her ailenin çocuğu iş için başka yerlere gitmiyor mu, bu konu aile içinde defalarca gündeme gelmiyor mu? Bunu hepimiz yaşıyoruz. İzmir’i, yatırım için cazibe merkezi olarak  tanıtıyoruz ama potansiyelimiz ortada. İş var da çocuklarımız mı gitmiyor?” dedi.
 
10 AY GÜNEŞ VAR GÜNDE 2 TURİST GELİYOR
Bazı iş adamları ve sanayicilerin 'İş var ama beğenilmiyor' dediğini de hatırlatarak bunun da sağlıklı bir yaklaşım olmadığını söyleyen Aslan, “İş yok ve bu bir sorun. Tıpkı yılın 10 ayı güneş içinde olan İzmir'in yılda zar-zor 700 bin turist ağırlamasının bir sorun olduğu gibi. Düşünsenize neredeyse 10 ay boyunca, günde neredeyse sadece 2 turist geliyor, Türkiye'de başka hiçbir yerde böyle coğrafya, böyle tarih, böyle deniz, kum, güneş yok. Ama turist de yok. Bu da bir sorun. Bu yüzden İzmir, başta sağlık turizmi olmak üzere yeni kimlikler edinmeli, bunları masaya yatırıp hayata geçirmeli. İzmir'in hedefi 2050 yılı olmalı. Eğer alt yapı, üst yapı, trafik, kent ekonomisi, kentsel dönüşüm, turizm gibi sorunları çözmeden 2050 yılına girersek, geçmişi mumla ararız. Çünkü şimdi nüfusumuz 4 milyon ve 2050 yılında 8 milyon olacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv