Aşure Gününde birlik ve dostluk mesajı

  • 0
  • 515
Aşure Gününde birlik ve dostluk mesajı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak sürdürülen aşure etkinliği bu yıl yaklaşık 59 dernek ve 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. Başkan Akpınar "Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz" dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliği, Karşıyaka İskelesi yanında, 59 dernek ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ile gerçekleştirildi.


MUHTEŞEM KALABALIK
Etkinliğe, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Saadettin Yücel, CHP Milletvekilleri Atilla Sertel ile Tacettin Bayır, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Engin Gündük, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile binlerce Karşıyakalı katıldı. Aşure duası ile başlayan etkinlikte, tüm katılımcılar dev kazan içindeki aşureyi birlikte karıştırdı. Etkinlik boyunca şarkılar ve türküler söylendi, semah gösterileri yapıldı.

TOPLUMSAL BARIŞ VE KARDEŞLİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Muharrem Ayı’nın matem ayı olmakla beraber, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumlarının da bu ayda atıldığını söyledi. Başkan Akpınar, "Alevilik, sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran bir inanç düzenidir. Özü sözü bir olan, 72 millete aynı nazarla bakan Alevi inancı, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için de önemlidir. Bugün burada, asırlardır süren bir matemi, acıları hatırlıyoruz ancak el ele, omuz omuza vererek mutlu bir gelecek kurmanın da temellerini atıyoruz. İşte hoşgörü budur ve barış ancak bu şekilde sağlanır. Kaynayan kazanda, farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri, milliyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir ve bütün olduğunu düşünüyoruz" dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU
Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yücel "Bir olmalıyız, iri olmalıyız ve diri olmalıyız. Toplum olarak dayanışma duygularımızı geliştirmeliyiz. Ancak böyle yaparsak toplumsal barışı sağlayabilir, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabiliriz" diye konuştu.  Konuşmaların ardından ikram araçlarından, yaklaşık 10 bin kişiye aşure dağıtımı yapıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv