Ata Anı Evi'nde Atatürk Heykeli

Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Suat Erol'un yaptığı Atatürk'ün balmumu heykeli Ata Anı Evi'nde sergileniyor.

  • 0
  • 898
Ata Anı Evi'nde Atatürk Heykeli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu öğretmeni Suat Erol'un yaptığı Atatürk'ün balmumu heykeli Ata Anı Evi'nde sergileniyor. 2 hafta önce sergilenmeye başlayan heykel Ata Anı Evi ziyaretçileri tarafından ilgi görüyor.

Balmumu ve silikon heykeller yapan Suat Erol, öğretmenlikle resim ve heykel çalışmaları arasında benzerlikler olduğunu açıkladı. Bir insanı eğitmenin toplumu şekillendirmek olduğunu vurgulayan Erol, "Heykeltraş önce eline bir malzeme alarak hayal oluşturur sonra oluşturduğu hayali malzemeyi yontarak gerçeğe dönüştürür. Öğretmen ise yeni Atatürkler hayal ederek bu hayalini gerçeğe dönüştürür ve yeni Atatürkleri geleceğe yetiştirir" dedi.

Yaptığı Atatürk heykeline gösterilen ilgiye teşekkür eden Erol, Ata Anı Evi'nde Türkiye'nin ünlü heykeltraşlarından Prof.Dr.Tankut Öktem'in heykelinin bulunduğunu hatırlatarak kendi heykelinin Tankut Öktem'in heykeliyle bir arada sergilenmesinin kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu açıkladı.

BİNLERCE ZİYARETÇİ
Bornova Belediyesi tarafından Atatürk’ün 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu öncesi kahve içip kenti seyrettiği Belkahve’de açtığı Ata Anı Evi'ni, açılışının yapıldığı 9 Eylül 2016 tarihinden bu yana binlerce kişi ziyaret etti. Ata Anı Evi Müdürü Arda Kalaycı, ziyarete gelenlerin zamanda yolculuk yaptığını açıklayarak "Burada Dönemin ruhunu ve izlerini taşıyan eserler sergileniyor. Ziyaretçilerimiz de Kuvay-i Milliye dönemi Türk Bayrağı, dürbünü, kalpağı ile Türk subay kılıcı, süngüleri, tüfeği, mermiler ve yine Türk askerlerine ait kütüklük ve harita çantası gibi işgal yıllarına ait eserleri gördüklerinde duygu dolu anlar yaşıyor. Suat Erol öğretmenimizin yaptığı Atatürk heykeli de ziyaretçilerimizin ilgisini çekiyor. Atatürk Heykelini Ata Anı Evi'ne verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SUAT EROL KİMDİR?
Müzeler, okullar ve kapalı alanlar için balmumu ile silikon heykeller yapan Suat Erol, 1971'de Eskişehir'de dünyaya geldi. 25 yıldır öğretmenlik yapan Erol uzun süredir yağlı boya birkaç yıldır da heykel çalışmaları yapıyor. Öğrencilerini de sanat sevgisiyle yetiştiren Erol yaşayan ve tarihe mal olmuş ünlü kişilerin heykellerini yapıyor. Erol, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin bir benzeri olarak, İzmir Balmumu Heykeller Müzesi oluşturmayı hedefliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv