Ata’nın huzurunda dünyanın dansı

21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 10 ülkeden katılan ekipler ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile GAFEM ekibi ülkelerine özgü oyunları kentin meydanlarında sahneledi.

  • 0
  • 362
Ata’nın huzurunda dünyanın dansı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 10 ülkeden katılan ekipler ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile GAFEM ekibi ülkelerine özgü oyunları kentin meydanlarında sahneledi. Dansın ve müziğin evrensel diline kapılan Gaziemirli vatandaşlar görsel şölen yaşadı. 

Bu yıl 21.’si düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, şenliğe katılan misafir ülkelerden çocuklar yöresel oyunlarını kentin meydanlarında sergiledi. Abdullah Arda Meydanı ile Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde, Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ve ülkemizden Batman ve Sivas’tan gelen ekipler ile Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi oyuncuları sahne aldı. Özellikle, Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yeteneklerini sergileyen çocukların gösterileri izleyenleri büyüledi.  Her ekibin kendi yöresine ait folklor oyunlarını geleneksel kıyafetler ve yöreye özgü müziklerle sergilediği gösterileri Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, konuk ülke heyetleri ve çok sayıda vatandaş izledi.  Farklı kültürlerin, farklı renklerin sahneye koyulduğu etkinliği dikkatle izleyen seyirciler, dansın ve müziğin evrensel diline kapılarak yeni kültürler tanıma şansı buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv